Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
04/04/2008

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Τσίπρας επισκέπτεται σήμερα τη Θεσσαλονίκη, τη Βέροια και την Πιερία.

Το πρωί στη Θεσσαλονίκη συναντήθηκε με τη Διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσ/νίκης.

Αμέσως μετά δήλωσε: «Συναντηθήκαμε σήμερα με τον  Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. Η εκλογή του είναι ένα μήνυμα ότι η Αριστερά μπορεί να αλλάξει τους συσχετισμούς και μέσα στους εργασιακούς χώρους και μέσα στα συνδικάτα και μέσα στους επιστημονικούς φορείς.

Οι δικηγόροι της Θεσσαλονίκης βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, που θα ενταθούν το επόμενο διάστημα διότι η κοινωνία δεν μπορεί να ανεχθεί έναν ασφαλιστικό νόμο που συρρικνώνει τα δικαιώματα των εργαζομένων. Σ΄ αυτές τις κινητοποιήσεις εμείς θα σταθούμε δίπλα.»

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων  τόνισε:

Για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ:

«Εμείς θα ήμασταν χαρούμενοι αν είχαμε λύση στο πρόβλημα. Και βεβαίως είπαμε από την αρχή ότι δεν περιμέναμε να λυθεί η διαφορά μας με τη γειτονική χώρα στο πλαίσιο της διεύρυνσης του ΝΑΤΟ και στο πλαίσιο των επιδιώξεων των ΗΠΑ στην περιοχή, οι οποίες είναι ιδιαίτερα ανησυχητικές και για τα εθνικά μας συμφέροντα αλλά και για τις ευρύτερες προοπτικές για την ασφάλεια και σταθερότητα στα Βαλκάνια. Από εκεί και πέρα εμείς πιστεύουμε ότι τώρα πρέπει να παρθούν πρωτοβουλίες ώστε να ξεκινήσουν επαφές και συνομιλίες για την εξεύρεση λύσης σε ένα πρόβλημα που έπρεπε να είχε λυθεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια.»

Σχετικά με το δημοψήφισμα για το ασφαλιστικό:

«Η πρωτοβουλία που έχουμε αναλάβει για το δημοψήφισμα, που βρήκε απέναντί της την ισχνή κοινοβουλευτική πλειοψηφία της Ν.Δ., θα συνεχιστεί με συλλογή υπογραφών ώστε να απονομιμοποιηθεί πλήρως ο νόμος της κυβέρνησης.»

Το μεσημέρι ο Πρόεδρος του ΣΥΝ επισκέφθηκε τη βιομηχανία  κατεργασίας  σιδήρου ΣΙΔΕΝΟΡ και τη γαλακτοβιομηχανία ΝΕΣΤΛΕ.

To Γραφείο Τύπου