Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
05/04/2008

Επίσκεψη Αλέξη Τσίπρα, Προέδρου ΣΥΝ σε Λαγκαδά και Χορτιάτη

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας παραβρέθηκε σήμερα στα εγκαίνια των γραφείων του κόμματος στο Λαγκαδά στα πλαίσια της περιοδείας που πραγματοποιεί σε Θεσσαλονίκη, Ημαθία, Κιλκίς και Πιερία, όπου έκανε τις παρακάτω δηλώσεις:

Σχετικά με τα προβλήματα της περιφέρειας

Βρισκόμαστε σε μια περιοχή που αν και είναι πολύ κοντά σε ένα μεγάλο αστικό κέντρο βρίσκεται μακριά από τα κέντρα των αποφάσεων. Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζει όλη η περιφέρεια, που μαραζώνει λόγω της ασύμμετρης ανάπτυξης της χώρας. Ο Συνασπισμός θα βρεθεί δίπλα στους ανθρώπους της δουλειάς, μέσα στους κοινωνικούς χώρους και κυρίως εκεί όπου υπάρχουν προβλήματα προσπαθώντας να αναδείξουμε λύσεις.

Σχετικά με τα προβλήματα της λίμνης Κορόνειας

Η σημερινή βροχή είναι το μόνο μέτρο που έχουν πάρει οι κυβερνήσεις όλα αυτά τα χρόνια για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της Κορόνειας. Δεν έχουν πάρει κανένα άλλο μέτρο. Πρέπει να αντιληφθούμε ότι τα πραγματικά προβλήματα πάνε χέρι- χέρι με τα κοινωνικά ζητήματα, γιʼ αυτό πρέπει να αναδείξουμε μια άλλη πολιτική για τον αγρότη, τον εργαζόμενο, το περιβάλλον, την ναυτική ανάπτυξη.

Για το ντόπινγκ στον χώρο του ελληνικού αθλητισμού

Οσοι ασχολούνται με τα θέματα του αθλητισμού γνώριζαν εδώ και καιρό ότι υπάρχει πρόβλημα ντόπινγκ στον ελληνικό αθλητισμό. Όμως η ελληνική κοινωνία δεν γνώριζε την αλήθεια. Παραμυθιαζόταν και σήμερα βρίσκεται σχεδόν σοκαρισμένη. Όμως, το μεγαλύτερο σοκ είναι ότι το ντόπινγκ δεν αφορά μόνο τον αθλητισμό μεγάλων επιδόσεων, αλλά υπάρχει στα νέα παιδιά των 12 και 13 χρονών που βγαίνουν τώρα στον αθλητισμό. Κάποια στιγμή πρέπει αν θέλουμε να μιλήσουμε για την αξία του αθλητισμού να απομακρυνθούμε από τη λογική των μεγάλων επιδόσεων και να είμαστε πιο ειλικρινείς με τους εαυτούς μας.

Στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο Ολοκαυτώματος στο Χορτιάτη, όπου σημείωσε τα εξής:

«Η ιστορία της Εθνικής Αντίστασης δεν είναι γνωστή στις νεότερες γενιές με τον τρόπο που θα της άξιζε. Δεν είναι γνωστή γιατί πολλά πράγματα κρύφτηκαν και μεταποιήθηκαν μέσα στο μετεμφυλιακό κλίμα, όταν οι αγωνιστές και οι αγωνίστριες χαρακτηρίστηκαν προδότες του έθνους.

Με το στεφάνι στο Χορτιάτη τιμούμε τις θυσίες που κατέβαλαν οι κοινωνίες της Αντίστασης. Τιμούμε μια ολόκληρη γενιά που αγωνίστηκε, συγκροτώντας ένα τεράστιο λαϊκό απελευθερωτικό κίνημα.

Η Εθνική Αντίσταση δεν είναι για το μουσείο. Είναι μια κορυφαία σελίδα λαϊκών αγώνων, για την οποία πρέπει να είμαστε όλοι περήφανοι».

To Γραφείο Τύπου