Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
07/04/2008

Περιοδεία του Προέδρου του ΣΥΝ Αλ. Τσίπρα στη Λάρισα και την Ελασσόνα. Συζήτηση στην Καλλιθέα Ελασσόνας με κτηνοτρόφους και αγρότες του χωριού.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλ. Τσίπρας, στο πλαίσιο της περιοδείας του σήμερα στο νομό της Λάρισας, επισκέφθηκε την Ελασσόνα. Σε συνάντηση που είχε στην Καλλιθέα Ελασσόνας με κτηνοτρόφους και αγρότες του χωριού, συζήτησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και μεταξύ άλλων τόνισε:

Η ύπαιθρος αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα χαμηλής ανάπτυξης και ερήμωσης, καθώς δεν υπάρχει εθνικός σχεδιασμός για τον αγρότη και τον κτηνοτρόφο.

Οι κτηνοτρόφοι πλήττονται από τα καρτέλ και από τα υπέρογκα χρέη τους στις τράπεζες και δεν είναι αυτοί που καρπώνονται το κέρδος από την εργασία τους. Αυτό είναι ένα ζήτημα που θα το δούμε και τις επόμενες ημέρες λόγω Πάσχα. Πρέπει το πασχαλινό τραπέζι να μην πλουτίσει τους μεσάζοντες. Είναι χαρακτηριστικό ότι το μέσο κατά κεφαλήν εισόδημα των κτηνοτρόφων της αιγοπροβατοτροφίας δεν ξεπερνά ούτε καν το 50% του μέσου εισοδήματος του βιομηχανικού εργάτη.

Για τον ΣΥΝ είναι κεντρικός στόχος η ενίσχυση της υπαίθρου και της αγροτικής οικονομίας. Να δοθεί η δυνατότητα σε νέους αγρότες, σε νέους κτηνοτρόφους να μείνουν στον τόπο τους και να ζήσουν με αξιοπρέπεια και ποιότητα από το επάγγελμά τους.

To Γραφείο Τύπου