Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
07/04/2008

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΥΝ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΓΣΕΕ

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Τσίπρας, ο οποίος περιοδεύει σήμερα σε Ελασσόνα και Λάρισα, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά την επίθεση που δέχθηκε από τον Πρόεδρο της ΓΣΕΕ κ. Παναγόπουλο για τις δηλώσεις του για  την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, τόνισε:

«Η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπέγραψε η ΠΑΣΚΕ και η ΔΑΚΕ είναι ανακόλουθη με τα μεγάλα κέρδη των επιχειρήσεων, με την ακρίβεια που καλπάζει, με τον χαμηλό βασικό μισθό. Κυρίως όμως είναι ανακόλουθη με τις μεγάλες κινητοποιήσεις στις οποίες βρίσκονται σήμερα οι εργαζόμενοι για να αντικρούσουν την κυβερνητική πολιτική.

Ο κ. Παναγόπουλος ισχυρίζεται ότι το 80% των εργαζομένων συμφωνούν με αυτή τη συλλογική σύμβαση. Τον καλούμε να βρεθεί με τους εργαζόμενους και να μιλήσει μαζί τους. Να βρεθεί με τους εργαζόμενους του βασικού μισθού, με όλους όσοι δουλεύουν υπό την απειλή της απόλυσης. Κυρίως όμως να βρεθεί με όσους το επόμενο διάστημα θα αγωνιστούν για νέες κλαδικές συμβάσεις, ξεκινώντας από μια πολύ κακή αφετηρία.

Προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Μάλλον όμως κάνει τα πράγματα χειρότερα. Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί. Ο επικεφαλής της ΠΑΣΚΕ δεν μπορεί να κάνει μαθήματα για την αυτονομία του εργατικού κινήματος.

Εμείς καλούμε τους εργαζόμενους και ιδίως τους νέους εργαζόμενους να ενισχύσουν τα συνδικάτα ώστε να υπάρξει σημαντική αλλαγή των συσχετισμών στο συνδικαλιστικό κίνημα, ώστε το συνδικαλιστικό κίνημα να βρίσκεται πιο κοντά στις πραγματικές αγωνίες και τις πραγματικές ανάγκες του εργαζόμενου λαού.»

To Γραφείο Τύπου