Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
08/04/2008

Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ σχολιάζοντας την χθεσινή ομιλία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπανδρέου στη Νομική, τονίζει:

Με έκπληξη ακούσαμε χθες, παραμονές των φοιτητικών εκλογών, τον κ. Γ. Παπανδρέου να εγκαλεί όσους «κοιτάζουν το άρθρο 16 και χάνουν τη δημόσια Παιδεία». Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εγκαλεί τους χιλιάδες φοιτητές και πανεπιστημιακούς που αγωνίστηκαν πέρυσι, με όλη τους τη δύναμη και με τεράστιο κόστος, για τη μη αναθεώρηση του άρθρου 16. Χιλιάδες αγωνιστές, ανάμεσά τους και κόσμος του ΠΑΣΟΚ, που λοιδορήθηκαν, χτυπήθηκαν και «ψεκάστηκαν», γιατί αγωνίζονταν για ένα πραγματικά δημόσιο, δωρεάν και δημοκρατικό Πανεπιστήμιο.

Φαίνεται πως ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν κατανοεί ότι η αναθεώρηση του άρθρου 16 αποτελεί την κερκόπορτα για την κατάργηση του δημόσιου χαρακτήρα των ΑΕΙ-ΤΕΙ.

Ένα χρόνο μετά τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις της Πανεπιστημιακής κοινότητας ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16, ο κ. Παπανδρέου δεν έχει πάρει ακόμη το μήνυμα.

Καλούμε τους φοιτητές και τις φοιτήτριες να στηρίξουν τις δυνάμεις της ριζοσπαστικής Αριστεράς, την «Αριστερή Ενότητα», στις αυριανές φοιτητικές εκλογές, για να δώσουν ένα ηχηρό μήνυμα στις δυνάμεις του δικομματισμού, ότι τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν και έχουν ήδη αρχίσει να αλλάζουν.

To Γραφείο Τύπου