Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
08/04/2008

Περιοδεία του Προέδρου της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Αλ.Αλαβάνου στο Ηράκλειο

Ο Πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και βουλευτής Ηρακλείου Αλέκος Αλαβάνος κατά τη διάρκεια περιοδείας  του στο Ηράκλειο Κρήτης επισκέφθηκε σήμερα τον ΟΤΕ και είχε συνάντηση με τους εργαζόμενους που βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις.

Μετά την συνάντηση ο κ. Αλαβάνος δήλωσε:

«Εμείς στηρίζουμε την κινητοποίηση και την απεργία των εργαζομένων του ΟΤΕ. Θέλω να πω ότι εδώ χρειάζεται να μπει βέτο -και έχει σχέση και με την εθνική μας υπόσταση αυτό το βέτο- γιατί δεν μπορεί μια χώρα όπως η Ελλάδα να παραδώσει το βασικό εργαλείο για την πορεία της και την ανάπτυξή της στον αιώνα που ζούμε, που είναι το εργαλείο στο χώρο των τηλεπικοινωνιών και της πληροφορικής, να το παραδώσει σε μια  άλλη χώρα, την Deutsche Telecom. Πιστεύω ότι ο αγώνας των εργαζομένων στον ΟΤΕ είναι αγώνας για όλη την Ελλάδα, για το μέλλον της και είμαι πεισμένος ότι με την επιμονή  τους θα μπορέσουν να σπάσουν αυτά τα σχέδια τα οποία στην αρχή θέλανε τον ΟΤΕ να περάσει στα αραβικά κεφάλαια μέσω της Marfin Investment Group και σήμερα θέλουν να περάσουν στα γερμανικά κεφάλαια. Θέλουμε να αντισταθούμε και να υποστηρίξουμε τη δυνατότητα και το δικαίωμα της χώρας μας να έχει μια παρουσία στο χώρο των τηλεπικοινωνιών».

Για το ντόπινγκ και την ανακοίνωση της κινεζικής εταιρείας περί λάθους.

«Θα έλεγα ότι είναι «κινέζικα» αυτά που ακούμε από όσους θέλουν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Υπάρχει μεγάλη ευθύνη των κυβερνήσεων των τελευταίων χρόνων στη χώρα μας διότι, στο όνομα των μεγάλων εθνικών επιτυχιών σε διεθνείς αθλητικούς αγώνες, θυσιάστηκε η νεολαία. Και όχι μόνο τα παιδιά που πηγαίνουν για πρωταθλητισμό και που βλέπουμε ότι έχουν πολιορκηθεί με επικίνδυνες τοξικές ουσίες, αλλά, θα έλεγα, σε ευρύτατο κύκλο, όπου από μικρά παιδιά, που πάνε στα γυμναστήρια, η χρήση βιταμινών, σκευασμάτων χωρίς έλεγχο, ακόμη και αυτών που νόμιμα μεν υπάρχουν στη χώρα μας αλλά καταχρηστικά δίνονται σε νέα παιδιά, έχει δημιουργήσει μια άσχημη κατάσταση.

Εγώ κατέθεσα σήμερα Ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό γι αυτό το θέμα, στην οποία ο πρωθυπουργός οφείλει να απαντήσει την επόμενη Παρασκευή».

Για τις νέες δημοσκοπήσεις

«Μια πορεία αλλαγής του τοπίου δεν μπορεί να είναι συνεχώς ευθύγραμμη. Παντού και πάντα όλες οι μεγάλες αλλαγές γίνονται με ζικ-ζακ. Είναι πολύ σημαντικό νομίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κρατάει τέτοιες δυνάμεις, παρά το γεγονός ότι υπέστη μια επίθεση αυτές τις δύο εβδομάδες από όλες, ανεξαίρετα, τις άλλες πολιτικές δυνάμεις. Θα έλεγα ότι καλύτερα αποτελέσματα δεν μπορεί κανείς να έχει. Αυτό μας δίνει μια μεγάλη αισιοδοξία για τις μάχες που είναι μπροστά μας, όπως είναι η μάχη για παράδειγμα του Δημόσιου Πανεπιστήμιου.  Και γι αυτό εμείς καλούμε τους νέους και τις νέες που φοιτούν στα ΑΕΙ και ΑΤΕΙ να στηρίξουν τις προσπάθειες της Αριστερής Ενότητας που αποτέλεσε τον πυρήνα και έναν από τους εκφραστές αυτού του μεγάλου ενωτικού κινήματος που είχε ως αποτέλεσμα να σπάσει η συναίνεση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ όσον αφορά το άρθρο 16 και να καταρρεύσει ουσιαστικά, όπως θα δούμε λίγες εβδομάδες μετά το Πάσχα, η συνταγματική αναθεώρηση που προωθεί η ΝΔ.

Για τη πρώην αμερικάνικη βάση των Γουρνών και το Νέο Διεθνές Αεροδρόμιο στο Καστέλι.

 «Όπως ξέρετε την περασμένη εβδομάδα έφερα στη Βουλή το θέμα για το μέλλον της πρώην αμερικάνικης βάσης. Είδαμε μια κυβέρνηση η οποία στην πραγματικότητα κινείται στην κατεύθυνση της ιδιωτικοποίησης και της εξεύρεσης ιδιώτη, στρατηγικού επενδυτή όπως λέει, χρησιμοποιώντας μάλιστα προσχήματα και ψέματα όπως ότι όλη η Τοπική Αυτοδιοίκηση συμφωνεί μαζί της. Εμείς ζητάμε, και πιστεύουμε ότι η Νομαρχία και το Νομαρχιακό Συμβούλιο πρέπει να έχουν μια σαφή θέση, την αξιοποίηση μέσα στα πλαίσια της δημόσιας χρήσης του χώρου της πρώην αμερικάνικης βάσης για λόγους πολιτιστικούς, ψυχαγωγικούς, εκπαιδευτικούς κ.λ.π. και θα συνεχίσουμε την προσπάθεια.

Χθες βρεθήκαμε στον Δήμο Αρκαλοχωρίου όπου ήταν και ο Δήμαρχος Θραψανού και είδαμε και εκεί το μεγάλο ενδιαφέρον για το Αεροδρόμιο του Καστελίου.

Σύντομα με ερώτησή μου στον κ. Σουφλιά θα τον καλέσω αφού δεν προχωρεί στην σύσκεψη όπως είχε υποσχεθεί να ανοίξει τα χαρτιά του μπροστά σε όλη τη Βουλή».

To Γραφείο Τύπου