Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
08/04/2008

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ν.Ε. ΑΝΑΤ.ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝ: Να σταματήσουν οι διώξεις κατά του Δημάρχου Καλυβίων Π.Φιλίππου. Η κυβέρνηση να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της, για απελευθέρωση της παραλίας Κιτέζα-Πεύκο Αν. Αττικής και απόδοσης της στους πολίτες.

Οι αλλεπάλληλες διώξεις (ποινικές, αστικές, διοικητικές), σε βάρος του δημάρχου Καλυβίων Π. Φιλίππου, αποδεικνύουν την «κατʼ επάγγελμα» ασυδοσία των μεγαλοξενοδόχων, (με την ανοχή και στήριξη των κυβερνήσεων του δικομματισμού), οι οποίοι περιφράζουν τις ακτές με στόχο την κερδοσκοπική εκμετάλλευση τους. Ο δήμαρχος Καλυβίων, υπερασπιζόμενος το «κοινωνικό αγαθό» παραλίες για όλους τους πολίτες, ενήργησε σωστά αμφισβητώντας τη σκανδαλώδη σύμβαση παραχώρησης (Νοέμβριος ʼ03) στην εταιρεία «Αττικός Ήλιος ΑΕ» του ομίλου Grand Resort Lagonissi. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ενέργειες της δημοτικής αρχής, είχαν τύχει της υποστήριξης τότε, όλων των βουλευτών της περιοχής και ιδιαίτερα (του κυβερνώντος σήμερα) κόμματος της ΝΔ.

Ο ΣΥΝ καλεί την κυβέρνηση να λύσει άμεσα τη σκανδαλώδη σύμβαση, να παραδώσει τη παραλία Κιτέζα-Πεύκο στην ελεύθερη χρήση των πολιτών και να σταματήσουν άμεσα οι διώξεις σε βάρος της δημοτικής αρχής που υπερασπίζεται με σθένος το αναφαίρετο δικαίωμα των πολιτών για ελεύθερη πρόσβαση στις ακτές.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Ανατολικής Αττικής του ΣΥΝ