Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
10/04/2008

Πλήρωση οργανικών θέσεων για τον κλάδο ΠΕ32 Θεατρικών Σπουδών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Ερώτηση Τ.Κουράκη προς τον Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων

Το 2007 η πολιτεία αποφάσισε για πρώτη φορά τη σύσταση είκοσι θέσεων εκπαιδευτικού προσωπικού δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για τον κλάδο ΠΕ32 Θεατρικών Σπουδών, δηλώνοντας έτσι την πρόθεσή της να εισαγάγει -έστω και με αυτόν τον πολύ μικρό αριθμό  εκπαιδευτικών-το θέατρο στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Οι θέσεις αυτές δεν έχουν ακόμη καλυφθεί.

Οι ανάγκες φυσικά είναι πολύ μεγαλύτερες, ενώ είναι επίσης αναγκαία η σύνταξη πλήρους αναλυτικού προγράμματος και η παροχή κατάλληλου εκπαιδευτικού υλικού.

Παράλληλα, υπάρχει ανάγκη να διευκρινιστούν περαιτέρω οι προθέσεις της πολιτείας σε σχέση με τον κλάδο των θεατρολόγων, αφού τα τμήματα θεατρικών σπουδών των πανεπιστημίων που υπάρχουν εδώ και 18 χρόνια, είναι σαφώς προσανατολισμένα στην εκπαίδευση, η πολιτεία όμως δεν φαίνεται διατεθειμένη να προχωρήσει σε μαζικούς διορισμούς.

Ερωτάται ο κ. υπουργός:

1)    Πότε και με ποια διαδικασία θα καλυφθούν οι είκοσι θέσεις που συστάθηκαν;

2)    Πώς και πού θα αξιοποιηθούν οι εκπαιδευτικοί που θα προσληφθούν; Τι καθήκοντα θα αναλάβουν;

3)    Υπάρχει κατάλληλο εκπαιδευτικό υλικό και αναλυτικά προγράμματα ώστε οι  εκπαιδευτικοί αυτοί να διδάσκουν μαθήματα συναφή με το αντικείμενό τους;

4)    Ποια είναι κατά την εκτίμηση του ΥΠΕΠΘ η συνολική ανάγκη για θεατρολόγους στα ελληνικά σχολεία; Θα υπάρξει σύσταση επιπλέον θέσεων για να καλυφθούν, και με ποιο χρονοδιάγραμμα;

Ο ερωτών βουλευτής

Τάσος Κουράκης