Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
10/04/2008

Δήλωση Δ. Στρατούλη σχετικά με τη μήνυση και αγωγή Βγενόπουλου στον Αλέξη Τσίπρα

Σχετικά με τη μήνυση και αγωγή Βγενόπουλου στον Αλέξη Τσίπρα, ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και πρώην εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δ.Σ. του ΟΤΕ, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Όσες μηνύσεις και αγωγές κι αν κάνει ο Βγενόπουλος στον Πρόεδρο του ΣΥΝ, δεν μπορούν, τόσο αυτός όσο και η κυβέρνηση, να αποκρύψουν το πώς ξεπουλιέται ο ΟΤΕ και ποιοι κερδίζουν από αυτή την ιστορία.   

Ότι δηλαδή η πώληση του ποσοστού 20% της MIG στον ΟΤΕ στη Γερμανική Deutsche Telecom έγινε με εγγυητή την κυβέρνηση της Ν.Δ. που δεσμεύτηκε ότι θα της δώσει και το μάνατζμεντ. Οι Γερμανοί δεν αγόρασαν πολύ ακριβά τις μετοχές του Βγενόπουλου στον ΟΤΕ για φιλανθρωπικούς λόγους, ούτε για τις ψυχές των πατέρων τους, αλλά γιατί είχαν τη δέσμευση της κυβέρνησης της Ν.Δ. ότι θα τους δώσει και ένα κομμάτι των μετοχών του δημοσίου στον ΟΤΕ, κυρίως όμως το μάνατζμέντ του, που είναι το “άγιο δισκοπότηρο” και τα «άγια των αγίων» κάθε επιχείρησης στρατηγικής σημασίας.

Τελεία και παύλα. Και να μη νομίζουν τα κερδοσκοπικά συμφέροντα ότι με την ποινικοποίηση του πολιτικού λόγου θα τρομοκρατήσουν όσους αντιστέκονται στο μεγάλο εθνικό και κοινωνικό έγκλημα του ξεπουλήματος του ΟΤΕ. Το αντίθετο μάλιστα, σπέρνουν δικαστικούς ανέμους και θα εισπράξουν κοινωνικές και πολιτικές θύελλες».

To Γραφείο Τύπου