Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
11/04/2008

Ντόπινγκ - «Ποιούν την νήσσα» οι ηθικοί αυτουργοί

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝ

Εδώ και αρκετές ημέρες παρακολουθούμε μια συντονισμένη προσπάθεια συγκάλυψης των πολιτικών ευθυνών των ηγεσιών της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ για τη διόγκωση της σύγχρονης μάστιγας του ντόπινγκ στον ελληνικό αθλητισμό.

Πρώην και νυν Υφυπουργοί, πρόεδροι ομοσπονδιών που επί δεκαετίες λυμαίνονται τον αθλητισμό χάρη σε πελατειακές σχέσεις και κομματικούς μηχανισμούς, που εκμεταλλεύτηκαν πολιτικά τους «πλαστικούς» εθνικούς ήρωες, προσπαθούν να αποτινάξουν από τις πλάτες τους τις ευθύνες, περιορίζοντάς τες μόνο σε αυτές - τις αδιαμφισβήτητες- των προπονητών και αθλητών.

Σήμερα μιλούν για αυστηροποίηση των νόμων οι υπεύθυνοι για τη μη εφαρμογή τους. Μιλούν για το σύστημα κινητροδότησης των αθλητών αυτοί που τα έχουν δώσει όλα στα κατασκευαστικούς  και άλλους πολυεθνικούς ομίλους στον αθλητισμό. Μιλούν για ενίσχυση του ΕΣΚΑΝ αυτοί που αρνούνται την ουσιαστική αυτοτέλειά του από κυβέρνηση και ομοσπονδίες. Μιλούν για την υγεία και την άθληση των παιδιών αυτοί που εξαφάνισαν τη φυσική αγωγή από τα σχολεία.

Κάποτε όμως πρέπει να ειπωθεί η αλήθεια για την ηθική αυτουργία των πολιτικών της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ στον αθλητισμό. Τα οικονομικά συμφέροντα και η εθνικιστική προσέγγιση του αθλητισμού ενώνουν ως ομφάλιος λώρος τις πολιτικές των δυο κομμάτων, σε αντίθεση με τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας για άθληση, άσκηση για την υγεία και τη ποιότητα ζωής.

Ο Συνασπισμός, σε αντίθεση με τα άλλα κόμματα, έχει τοποθετηθεί έγκαιρα με πακέτο συγκεκριμένων προτάσεων, η επικαιρότητα και εγκυρότητα των οποίων παραμένει αναλλοίωτη προς χρήση όποιου δεν θέλει να υποκρίνεται.   

Τμήμα Αθλητισμού