Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
17/01/2006

Ανακοίνωση του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του ΣΥΝ σχετικά με την αλλαγή του τρόπου πρόσληψης στον Δημόσιο τομέα

Σχετικά με την αλλαγή του τρόπου πρόσληψης στον Δημόσιο τομέα, το Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης του ΣΥΝ εκδίδει την ακόλουθη ανακοίνωση:

Η Κυβέρνηση, στο πλαίσιο της επιχειρούμενης συντηρητικής συνταγματικής αναθεώρησης, εξήγγειλε σήμερα δια στόματος του πρωθυπουργού την αλλαγή του τρόπου πρόσληψης στο δημόσιο προωθώντας τη δυνατότητα πρόσληψης εργαζομένων στη Δημόσια Διοίκηση με συμβάσεις αορίστου χρόνου.

Αγνοώντας τα πραγματικά αίτια για την κατάσταση στη Δ.Δ, όπως η κομματικοποίηση και οι πελατειακές σχέσεις, η αναξιοκρατία, η αδιαφάνεια, η έλλειψη προγραμματισμού, η πολυνομία, η γραφειοκρατία κ. α. και έχοντας επιδοθεί όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις σε ενορχηστρωμένη επίθεση εναντίον του δημοσίου, η Κυβέρνηση της Ν.Δ ανοίγει διάπλατα παράθυρο για την άρση της μονιμότητας των υπαλλήλων του δημοσίου, αφού πρόσφατα θεσμοθέτησε την εκχώρηση σημαντικών αρμοδιοτήτων και λειτουργιών της Δ.Δ στον ιδιωτικό τομέα.

Ο Συνασπισμός της Αριστεράς, των Κινημάτων και της Οικολογίας επισημαίνει ότι με τις πολιτικές αυτές θα ενταθούν τα φαινόμενα κομματικοποίησης και πελατειακών σχέσεων στο Δημόσιο και θα συρρικνωθούν ακόμη περισσότερο οι κοινωνικές υπηρεσίες που οφείλει να παρέχει το κράτος σε μια ευνομούμενη πολιτεία.

Ο Συνασπισμός θα συνεχίσει να αντιτίθεται σε παρόμοιες επιλογές και θα εξακολουθήσει να προωθεί λύσεις που θα εξυπηρετούν τις κοινωνικές ανάγκες μέσα από μια σύγχρονη, δημοκρατική και αποτελεσματική Δημόσια Διοίκηση.

Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης