Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
13/04/2008

ΕΞΩΜΟΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΕΞΑΓΓΕΛΕΙ Ο κ. Γ. ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΜΕ «ΝΥΧΙΑ ΚΑΙ ΔΟΝΤΙΑ» ΤΟΝ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟ

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ και βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β΄ Πειραιά, σχολιάζοντας τη συνέντευξη του κ. Γ. Αλογοσκούφη στην εφημερίδα «Απογευματινή της Κυριακής», έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ο «αρχιτέκτονας» της νεοφιλελεύθερης πολιτικής της κυβέρνησης της Ν.Δ., κ. Γ. Αλογοσκούφης, με την συνέντευξή του στην «Απογευματινή της Κυριακής» δεν αφήνει καμία αμφιβολία ότι ο επόμενος βασικός στόχος της κυβέρνησης, μετά το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, είναι η συνολική κατεδάφιση των όποιων εργασιακών δικαιωμάτων έχουν απομείνει.

Η εξομοίωση των εργασιακών σχέσεων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα με εκείνων στον ιδιωτικό τομέα, την οποία ο κ. Γ. Αλογοσκόυφης ουσιαστικά εξήγγειλε με τη συνέντευξή του, οδηγεί στην κατάργηση των Συλλογικών συμβάσεων και των μισθολογίων στις δημόσιες επιχειρήσεις, ιδιαίτερα σε αυτές που ιδιωτικοποιούνται, με αποτέλεσμα δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι να γνωρίσουν την πλήρη υποβάθμιση.

Την ίδια ώρα, το Υπουργείο Απασχόλησης, στη βάση του πορίσματος της Επιτροπής Κουκιάδη, ετοιμάζει, στο όνομα της “Flexicurity”, μέτρα περαιτέρω διάλυσης των εργασιακών σχέσεων στον ιδιωτικό τομέα, όπως η απελευθέρωση του ορίου απολύσεων, η δραστική μείωση των σχετικών αποζημιώσεων, η αυτόματη μετατροπή των συμβάσεων από πλήρη σε μερική απασχόληση, κ.λ.π.

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση προετοιμάζει έναν νέο εργασιακό μεσαίωνα.

Μετά από όλα αυτά δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ο κ. Γ. Αλογοσκούφης πλέκει, στην ίδια συνέντευξή του, τον ύμνο του δικομματισμού, εκθειάζει τη συνεισφορά του στη χώρα, προπαγανδίζει τα αποθέματα και την αντοχή του, ενώ επιτίθεται σε «κόμματα διαμαρτυρίας», όπως χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι προφανές ότι ο δικομματισμός και η αναπαραγωγή του είναι το πολιτικό όχημα που η κυβέρνηση στηρίζει ως το αποτελεσματικό μέσο για τις αντικοινωνικές «μεταρρυθμίσεις, της και τη διαιώνιση του σημερινού συστήματος. Λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο...

To Γραφείο Τύπου