Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
14/04/2008

ΟΜΙΛΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΚΠΕ ΤΟΥ ΣΥΝ Ν.ΧΟΥΝΤΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ

Μιλώντας σε δημόσια συγκέντρωση του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, στην Κόρινθο, ο γραμματέας της ΚΠΕ Νίκος Χουντής, τόνισε:

Ήταν αναμενόμενο!

Δυνάμεις του χρεοκοπημένου δικομματισμού και δυνάμεις του οικονομικού κατεστημένου ανησύχησαν και ανησυχούν για τις ανατροπές που έρχονται.  Απέναντι στην ανάπτυξη των κοινωνικών αγώνων, στη δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρούν να σταματήσουν τις ραγδαίες πολιτικές και κοινωνικές αλλαγές.

Επιχειρούν να κλείσουν το δρόμο της αλλαγής του πολιτικού τοπίου επιμένοντας στη διαιώνιση των αντιλαϊκών, συντηρητικών πολιτικών, στη μακροημέρευση της δικομματικής εναλλαγής στοχεύοντας  την ορμή και την απήχηση του εναλλακτικού λόγου της Ριζοσπαστικής Αριστεράς.

Δυστυχώς σε αυτή τη συντηρητική συγχορδία συνεχίζουν να συμβάλλουν και οι ηγεσίες αριστερών δυνάμεων που ικανοποιούνται με τη διάσπαση του συνδικαλιστικού κινήματος, με τη συκοφάντηση της προώθησης της ενότητας της Αριστεράς.

Δεν μπορούν όμως να μας πτοήσουν ούτε μηνύσεις, ούτε συκοφαντικές επιθέσεις.  Εντείνουμε τις προσπάθειές μας ενισχύοντας τους αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας για την υπεράσπιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους.  Εντείνουμε τις προσπάθειές μας για τη συσπείρωση των αριστερών δυνάμεων με το δυνάμωμα και τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ.  Στοχεύουμε την απόκρουση της κυβερνητικής πολιτικής της Ν.Δ. για να γίνει πιο ρεαλιστική η εναλλακτική πρόταση της Αριστεράς με τη στήριξη ευρύτερων τμημάτων της κοινωνίας.

To Γραφείο Τύπου