Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
14/04/2008

Δηλώσεις του μέλους της Π.Γ. του ΣΥΝ και υπεύθυνου εργατικής πολιτικής του, Δημήτρη Στρατούλη, σχετικά με τις δηλώσεις της κυρίας Πετραλιά μετά τη συνάντησή της με τον Πρωθυπουργό

Σχετικά με τις δηλώσεις της κυρίας Πετραλιά μετά τη συνάντησή της με τον Πρωθυπουργό, ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και υπεύθυνος εργατικής πολιτικής του, δήλωσε τα ακόλουθα:

«Η κυβέρνηση επιμένει στην εφαρμογή του αντιασφαλιστικού νόμου της παρά την καθολική αντίδραση της κοινωνίας, δημιουργώντας έτσι τις προϋποθέσεις για την ανατροπή του από τους εργαζόμενους. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει τη μάχη για την κατάργηση του αντιασφαλιστικού νόμου στην πράξη και για τη συγκέντρωση υπογραφών από εκατομμύρια πολίτες για τη διενέργεια λαϊκού δημοψηφίσματος για το νόμο αυτό.

Όσον αφορά δε το μοντέλο της «πλήρους και ποιοτικής εργασίας», το οποίο επικαλέστηκε η κυρία Υπουργός ως στόχο της κυβέρνησης, την πραγματικότητα τη γνωρίζουν καλύτερα οι χιλιάδες άνεργοι, οι εργαζόμενοι χωρίς δικαιώματα και κυρίως οι νέοι και οι νέες της χώρας μας που βιώνουν καθημερινά την ελαστική, ανασφάλιστη και κακοπληρωμένη εργασία.

Επιπλέον δεν ακούσαμε από την κυρία Υπουργό να παίρνει θέση για το πόρισμα της επιτροπής του Υπουργείου της με επικεφαλής τον πρώην ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, καθηγητή Γιάννη Κουκιάδη, με το οποίο προτείνει απελευθέρωση των απολύσεων, μείωση των αποζημιώσεων για τις απολύσεις εργαζομένων καθώς και των επιδομάτων ανεργίας και αντικατάσταση της πλήρους από τη μερική απασχόληση. Επιπλέον, εδώ και δέκα ημέρες που διέρρευσε αυτό το πόρισμα, δεν είδαμε πουθενά την όποια δημόσια διαφοροποίηση από αυτό του ΠΑΣΟΚ, όταν μάλιστα το υπογράφει πρώην ευρωβουλευτής του».

To Γραφείο Τύπου