Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
15/04/2008

Η παράδοση του ΟΤΕ, με όχημα την Marfin, στην Deutsche Telecom

Επίκαιρη ερώτηση Π.Λαφαζάνη προς τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, ως βασικό μέτοχο στον ΟΤΕ

Η κυβέρνηση έχει έτοιμη συμφωνία με βάση την οποία ο ΟΤΕ παραδίδεται στην ουσία στον έλεγχο και τη διαχείριση της Deutsche Telecom.

Η κυβέρνηση, για να εκχωρήσει αυτόν τον ουσιαστικό έλεγχο του ΟΤΕ στην Γερμανική εταιρεία, αξιοποίησε ως όχημα τη Marfin Investment Group, με το αζημίωτο για την τελευταία, αφού επέτρεψε στην Marfin να φτάσει ανενόχλητη στο 20% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΤΕ.

Η στρατηγική «συμμαχία» του ΟΤΕ με την Deutsche Telecom, την οποία επικαλείται η κυβέρνηση για να «χρυσώσει το χάπι» της εκχώρησης του ΟΤΕ, είναι απολύτως προσχηματική, αφού ο συσχετισμός ανάμεσα στις δύο εταιρείες είναι πέρα για πέρα άνισος, ενώ η Deutsche Telecom παίρνει ουσιαστικά και το management του ΟΤΕ.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Για ποια «στρατηγική συμμαχία» ΟΤΕ-Deutsche Telecom μιλάει η κυβέρνηση, από τη στιγμή που η Deutsche Telecom παίρνει ουσιαστικά και το management του ΟΤΕ;

2. Προτίθεται η κυβέρνηση να αναθεωρήσει, έστω και την ύστατη στιγμή, την πολιτική της και, αντί της μετατροπής του ΟΤΕ και των Βαλκανικών επενδύσεών του σε παράρτημα των φιλοδοξιών της Deutsche Telecom, να διατηρήσει και να ενισχύσει μέχρι το 51% το ποσοστό του δημοσίου στον ΟΤΕ;

Ο ερωτών Βουλευτής

Λαφαζάνης Παναγιώτης