Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
18/01/2006

Διαμαρτυρία ΣΥΝ για την σύλληψη υποψήφιας του Κόμματος του Παλαιστινιακού Λαού στην Ιερουσαλήμ

Η Φάντβα Καντέρ, υποψήφια βουλευτής του Κόμματος του Παλαιστινιακού Λαού στην Ιερουσαλήμ δέχθηκε επίθεση και συνελήφθη χθες από τις Ισραηλινές Αρχές στη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης.

Την διαμαρτυρία του ΣΥΝ για το γεγονός αυτό εξέφρασε με επιστολή στον Πρέσβη του Ισραήλ Ραμ Αβιράμ ο υπεύθυνος του κόμματος για τις διεθνείς σχέσεις Πάνος Τριγάζης, ζητώντας την άμεση απελευθέρωση της Καντέρ.

Το πλήρες κείμενο της διαμαρτυρίας είναι το ακόλουθο:

«Αξιότιμε κ.Πρέσβη,

Πληροφορηθήκαμε ότι η υποψήφια βουλευτής στην Ιερουσαλήμ του Κόμματος του Παλαιστινιακού Λαού Fadwa Khader, γνωστή στον ΣΥΝ και από τη συμμετοχή της στο πρόσφατο Συνέδριο του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, δέχθηκε επίθεση στη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης, συνελήφθη και κρατείται στις φυλακές Al Maskobia.

Διαμαρτυρόμαστε έντονα για το γεγονός αυτό που αναιρεί στη πράξη την απόφαση της κυβέρνησης σας να επιτρέψει την συμμετοχή των Παλαιστινίων και της Ιερουσαλήμ στις επικείμενες Παλαιστινιακές βουλευτικές εκλογές.

Ζητάμε την άμεση απελευθέρωση της Fadwa Khader και την εξασφάλιση της δυνατότητας των Παλαιστινίων να ασκήσουν ανεμπόδιστα τα εκλογικά τους δικαιώματα.»

To Γραφείο Τύπου