Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
16/04/2008

Βαδίζοντας στους δρόμους του μεσαίωνα. ΔΗΛΩΣΗ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΡΣΗΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ.

Με αφορμή την πρόσφατη δικαστική απόφαση για την απόσυρση του βιβλίου της Έρσης Σωτηροπούλου «Ζιγκ ζαγκ στις νερατζιές» από τις σχολικές βιβλιοθήκες, ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Τελικά, απʼ ότι φαίνεται «Φαρενάιτ 451» δεν είναι μόνον η θερμοκρασία ανάφλεξης του χαρτιού ή το ομώνυμο βιβλίο του Ρέι Μπάντμπρι, ούτε η εξ αυτού ταινία του Φρανσουά Τρυφφώ. Δείχνει να είναι και ένας ιός ο οποίος παρεπιδημεί σε μερικά μυαλά προκαλώντας τους παρενέργειες.

Με πρόσφατη, την αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου και της (πρώην) υπουργού κ. Μαριέττας Γιαννάκου, του ιδρυτή της ναζιστικής ομάδας «Κόμμα 4ης Αυγούστου», σύμβουλο του Αρχηγείου Στρατού επί χούντας και διευθυντή του γραφείου του Ι. Λαδά, κ. Κωνσταντίνου Πλεύρη, με την οποία ζητούσε την απόσυρση από τις σχολικές βιβλιοθήκες του μυθιστορήματος της κ. Έρσης Σωτηροπούλου «Ζιγκ-ζαγκ στις νεραντζιές».

Μόλις προχθές, ένας δικαστής, με σκεπτικό και επιχειρήματα βγαλμένα από την καταδίκη του Τζορντάνο Μπρούνο από την Ιερά Εξέταση και τις σελίδες των εντύπων του τέως Αγίου Φλωρίνης, έσπευσε να παραδώσει εις την πυράν το «κακόηθες μελάνωμα» (που θα έλεγε και ο ποιητής), της ημετέρας παιδείας.

Το βιβλίο της Έρσης Σωτηροπούλου πολυβραβευθέν και πολύ μεταφρασμένο.

Ο εχθρός ανακαλύφθηκε και κατατροπώθηκε. Και τώρα η ελληνική Παιδεία μπορεί να βαδίζει υπερήφανη στο δρόμο των εθνικών ιδεωδών, της επανίδρυσής της και των γιγαντιαίων μεταρρυθμίσεων εν όψει των προκλήσεων του 21ου αιώνα. Βαδίζοντας στους δρόμους του Μεσαίωνα.

To Γραφείο Τύπου