Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
16/04/2008

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ με αφορμή την επίθεση της ΠΑΣΚΕ προς τον Πρόεδρο του ΣΥΝ και τις δηλώσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ για την «Επιτροπή Κουκιάδη»

17 ΗΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ...

Με αφορμή την επίθεση της ΠΑΣΚΕ προς τον Πρόεδρο του ΣΥΝ και τις δηλώσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ για την «Επιτροπή Κουκιάδη», το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ εκδίδει την ακόλουθη ανακοίνωση:

Οι προτάσεις της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Απασχόλησης, (απελευθέρωση απολύσεων, μείωση αποζημιώσεων, κατάργηση του οκταώρου,  περικοπές των επιδομάτων ανεργίας, μετατροπή συμβάσεων πλήρους σε συμβάσεις μερικής απασχόλησης) διέρρευσαν στη δημοσιότητα από τον ίδιο τον πρόεδρο της επιτροπής, κ. Κουκιάδη. Ο κ. Κουκιάδης είναι τέως ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και καθηγητής στο Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΣΕ.

Εύλογα θα περίμενε κανείς μια αντίδραση από το ΠΑΣΟΚ και την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, όταν τόσο σκληρά κυβερνητικά μέτρα προωθούνται με την συμβολή παραγόντων της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Είναι πάντως θετικό το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ διαχώρισε την θέση του από αυτές που εκφράζει ο πρώην ευρωβουλευτής του, έστω και δεκαεφτά ημέρες μετά τις σχετικές δηλώσεις του κ. Κουκιάδη.

Μέχρι τώρα, το μόνο που είχαμε δει ήταν την ΠΑΣΚΕ να εξαντλεί την αγωνιστικότητά της σε επιθέσεις εναντίον του ΣΥΝ και του Προέδρου του. Πρόκειται, προφανώς, για την αγωνιστικότητα που περίσσεψε από την ευθυγράμμισή της με την ΔΑΚΕ και την εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης, κατά την υπογραφή της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

To Γραφείο Τύπου