Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
18/04/2008

Συνάντηση του Προέδρου του ΣΥΝ με την Πρέσβειρα της Σερβίας

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε σήμερα με την Πρέσβειρα της Σερβίας Λιλιάνα Μπάτσεβιτς. Από την πλευρά του ΣΥΝ συμμετείχαν επίσης ο Γιάννης Μπαλάφας, μέλος της Π.Γ  και ο Πάνος Τριγάζης, μέλος της ΚΠΕ.

Στη διάρκεια της συνάντησης έγινε ευρεία ανταλλαγή απόψεων για τις εξελίξεις στα Βαλκάνια και το πρόβλημα του Κοσόβου.

Ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε τις ανησυχίες του για τις συνέπειες της μονομερούς ανεξαρτητοποίησης του Κοσόβου και επανέλαβε τις θέσεις του ΣΥΝ για μη αναγνώριση  από την Ελληνική κυβέρνηση. Τάχθηκε με έμφαση κατά της αλλαγής συνόρων και των πολιτικών του «διαίρει και βασίλευε» στα Βαλκάνια, προσθέτοντας ότι η ειρήνη και η σταθερότητα στην περιοχή απαιτεί την ανάπτυξη της Διαβαλκανικής Συνεργασίας με όρους κοινής ανάπτυξης και αμοιβαίου οφέλους.

Επίσης ο Πρόεδρος του ΣΥΝ επισήμανε ότι θα είναι εντελώς απαράδεκτο να υπάρξει εκ μέρους της Ελλάδας απομάκρυνση από την θέση της μη αναγνώρισης της ανεξαρτησίας του Κοσόβου προσδοκώντας ότι θα έχει την αμερικανική στήριξη στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ. Γι αυτό - τόνισε - θέλουμε οι συνομιλίες με την γείτονα για αμοιβαία αποδεκτή λύση σύνθετης ονομασίας να παραμείνουν στα πλαίσια του ΟΗΕ και έξω από τα σχέδια του ΝΑΤΟ και τη διεύρυνσή του.

To Γραφείο Τύπου