Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
18/04/2008

Μεγάλη συνάντηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση

Ευρύτατη συνάντηση με φορείς, εκπαιδευτικούς και άλλους εμπλεκόμενους σε θέματα Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης είχαν οι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Τάσος Κουράκης και Γρηγόρης Ψαριανός. Αφορμή της συνάντησης ήταν το Σχέδιο Νόμου για την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση που έχει δημοσιοποιήσει το Υπουργείο Παιδείας από τις 2/4.  Παρόντες στη συνάντηση που έγινε στη Βουλή, ήταν εκπρόσωποι της  Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, της Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδος, της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών, του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Αυτιστικών Ατόμων, της Ένωσης Γονέων και Φίλων Ατόμων με σύνδρομο Down. Επίσης ο Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Ειδικής Αγωγής, η Συντακτική Ομάδα του περιοδικού Παιδί και Ειδικά Δικαιώματα, ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων παιδιών με κώφωση και αυτισμό, Σχολικοί Σύμβουλοι, Κοινωνικοί Λειτουργοί, εκπρόσωποι της  ΑΚΟΑ, της ΚΟΕ, μέλη των Τμημάτων Παιδείας και Δικαιωμάτων του ΣΥΝ και πολλοί ενδιαφερόμενοι.

Οι περισσότεροι από τους παρευρισκόμενους διαπίστωσαν ότι το σχέδιο νόμου δεν αποτελεί προϊόν μιας ουσιαστικής δημοκρατικής διαβούλευσης ανάμεσα στο Υπουργείο και του συλλογικούς φορείς που εμπλέκονται. Παρατηρήθηκε επίσης ότι το νομοσχέδιο δεν συνοδεύεται από κάποια απολογιστική έκθεση της υπάρχουσας κατάστασης στην Ειδική Αγωγή, ούτε από πρόβλεψη σταθερού οικονομικού προϋπολογισμού που θα στηρίξει το νέο νόμο και όσους στελεχώσουν τις υπηρεσίες που προβλέπει. Οι περισσότεροι από τους παρόντες ζήτησαν την απόσυρση του νομοσχεδίου, επειδή δεν αποσαφηνίζει τις προθέσεις της Κυβέρνησης για το πώς θα προχωρήσει η ένταξη στα γενικά και στα ειδικά σχολεία, του πληθυσμού που βρίσκεται σε διαρκή κίνδυνο σχολικού και κοινωνικού αποκλεισμού, εξαιτίας των αναπηριών ή των ειδικών εκπαιδευτικών του αναγκών.

 Οι βουλευτές ευχαρίστησαν θερμά όσες και όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κατέθεσαν τις παρατηρήσεις τους για την προετοιμασία της τοποθέτησης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α επί του νομοσχεδίου στη Βουλή και δήλωσαν την επιθυμία τους για συνεχή συνεργασία μαζί τους στα θέματα της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.

To Γραφείο Τύπου