Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
20/01/2006

Ο Αλέκος Αλαβάνος Πρόεδρος του ΣΥΝ εκπροσωπεί το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στις εκδηλώσεις του Παγκόσμιου Κοινωνικού Φόρουμ στο Καράκας

Για το Καράκας αναχωρεί τη Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2006 ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέκος Αλαβάνος, επικεφαλής αντιπροσωπείας του κόμματος, προκειμένου να πάρει μέρος στις εκδηλώσεις του Παγκόσμιου Κοινωνικού Φόρουμ, που θα πραγματοποιηθούν στο Καράκας της Βενεζουέλας από τις 24 ως τις 29 Ιανουαρίου.

Στις εκδηλώσεις του Παγκόσμιου Κοινωνικού Φόρουμ θα πάρουν μέρος αντιπροσωπείες από όλες τις χώρες της Λ.Αμερικής αλλά και αντιπροσωπείες προερχόμενες από όλες τις ηπείρους.

Ο Αλέκος Αλαβάνος θα συμμετέχει ειδικότερα σε εκδήλωση όπου θα πάρουν μέρος λατινοαμερικάνοι και ευρωπαίοι ηγέτες, προκειμένου να συζητήσουν και να εκτιμήσουν τις τελευταίες εξαιρετικά σημαντικές εξελίξεις στην Λατινική Αμερική και τις δυνατότητες συνεργασίας του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς με τις αριστερές δυνάμεις και τα κινήματα της Λ.Αμερικής.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ, και οι Λόταρ Μπίσκι, Πρόεδρος της Γερμανικής Αριστεράς και Γκασπάρ Γιαμασάρες., Πρόεδρος της Ισπανικής Ενωμένης Αριστεράς, ως μέλη του Συμβουλίου Ηγετών αποτελούν την αντιπροσωπεία του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, και θα πάρουν μέρος σε συνάντηση - συζήτηση με θέμα «Διάλογος Ευρώπης - Λ. Αμερικής: η εναλλακτική προοπτική για τον σοσιαλισμό στον 21ο αιώνα».

Στο ίδιο τραπέζι από λατινοαμερικανικής πλευράς θα πάρουν μέρος κορυφαία στελέχη των αριστερών πολιτικών δυνάμεων της Βενεζουέλας, Βολιβίας, Αργεντινής, Ουρουγουάης, Χιλής που έχουν σημειώσει μεγάλες εκλογικές επιτυχίες τα τελευταία χρόνια.

Η αντιπροσωπεία του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς θα έχει ειδικές διμερείς συναντήσεις με τους ηγέτες της Αριστεράς από την Βολιβία, την Βραζιλία, την Ουρουγουάη και την Χιλή.

Με όλες αυτές τις δυνάμεις ο ΣΥΝ διατηρεί σχέσεις και η αντιπροσωπεία του στο Καράκας θα συναντηθεί μαζί τouς και σε διμερές επίπεδο.

Στην αντιπροσωπεία του ΣΥΝ μετέχουν τα μέλη της ΚΠΕ Χ.Γολέμης και Κ.Ησυχος, καθώς και ο υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων της Νεολαίας του Κόμματος Γιάννης Μπουρνούς.

To Γραφείο Τύπου