Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
21/01/2006

Δήλωση του υπεύθυνου Οικονομικής & Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ για τις αυξήσεις στα εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης μέλος της ΠΓ και Υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ σχολιάζοντας τις αυξήσεις στα εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση επιβάλλει σκληρή μονόπλευρη λιτότητα, με αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις κάτω του πληθωρισμού, προχώρησε σε ανατιμήσεις φωτιά στα εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς. Ταυτόχρονα αυτό το κύμα ανατιμήσεων που έχει γενικευθεί με αυξήσεις σε όλα τα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης (πετρέλαιο, τρόφιμα κλπ), θα κλιμακωθεί το επόμενο διάστημα με νέες αυξήσεις στα τιμολόγια σειράς δημόσιων αγαθών από την ηλεκτρική ενέργεια και το νερό ως τις ακτοπλοϊκές γραμμές και τις λιμενικές υπηρεσίες.

Η κυβέρνηση με την πολιτική της εξωθεί τα πλατιά λαϊκά στρώματα στη στέρηση, την απόγνωση, την απελπισία και τη νέα φτώχεια, την ώρα που φουσκώνει τα υπερκέρδη και τη ληστεία του μεγάλου κεφαλαίου.

Γίνεται όλο και περισσότερο σαφές ότι η Ελλάδα της ΝΔ, με τη συναίνεση του ΠΑΣΟΚ, μετατρέπεται σε ένα προτεκτοράτο των μεγάλων εγχώριων και ξένων επιχειρηματικών ομίλων όπου η μισθωτή εργασία διαρκώς υποβαθμίζεται, απαξιώνεται και ευτελίζεται.

Σήμερα όσο ποτέ γίνεται αναγκαίο ένα μεγάλο ενωτικό και αγωνιστικό ταξικό μέτωπο των εργαζομένων για να αποτραπεί ο κυβερνητικός αντικοινωνικός κατήφορος και να ανοίξει μια νέα προοδευτική πορεία της χώρας, πέρα από το συναινετικό νεοφιλελεύθερο δικομματισμό».

To Γραφείο Τύπου