Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
21/01/2006

Δήλωση του Αλ.Τσίπρα για τη φωτιά που εκδηλώθηκε στο Σαράφειο Κολυμβητήριο

Σε σχέση με τη φωτιά που εκδηλώθηκε στο Σαράφειο Κολυμβητήριο, ο Αλέξης Τσίπρας, μέλος της Π. Γ. του ΣΥΝ και υπεύθυνος για θέματα Νεολαίας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η χθεσινή πυρκαγιά, που κατέστρεψε το Σαράφειο Κολυμβητήριο στο Ρουφ, δεν είναι παρά η τελευταία πράξη σε ένα δράμα που εκτυλίσσεται εδώ και πολύ καιρό.

Το κολυμβητήριο δεν λειτουργούσε από το 1999, έχοντας υποστεί ζημιές από τους σεισμούς. Μέχρι σήμερα ο Δήμος δεν προχωρούσε στην επισκευή του αφήνοντας στο δρόμο τους αθλητικούς συλλόγους και τους νέους αθλητές.

Πρόσφατα η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Αθηναίων ενέκρινε Προγραμματική Σύμβαση η οποία, εκτός από την ανακατασκευή του κολυμβητηρίου, προβλέπει κτιριακές εγκαταστάσεις για διοικητικές υπηρεσίες του Δήμου, συνεδριακό κέντρο και υπόγειο γκαράζ. Όλα αυτά σε ένα μικρό κομμάτι ελεύθερης γης με δυσχερέστατους όρους δόμησης (κάλυψη/ύψη) και σε μια περιοχή που λείπει το πράσινο και οι αθλητικοί χώροι, και βρίσκεται στο στόχαστρο ποικιλώνυμων «νυχτερινών» συμφερόντων.

Η φωτιά δεν πρέπει να θεωρηθεί δικαιολογία για την προώθηση αυτών των σχεδίων. Η περιοχή έχει ανάγκη από ένα νέο σύγχρονο κολυμβητήριο και βοηθητικούς χώρους άθλησης διαθέσιμους σε όλους τους κατοίκους και όχι άλλο τσιμέντο.

Μαζί με τις κινήσεις πολιτών της περιοχής θα αγωνιστούμε ώστε ένας από τους τελευταίους μεγάλους αθλητικούς χώρους του Δήμου Αθηναίων να αποδοθεί και πάλι στους κατοίκους και να μην παραδοθεί στις «Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα» προς λεγόμενη «αξιοποίηση».

To Γραφείο Τύπου