Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
22/01/2006

Να δοθεί άμεσα επίδομα θέρμανσης στους χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους και ανεργους

Ο Π.Λαφαζάνης, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ, λαμβάνοντας υπ' όψιν τις επιπτώσεις του επερχόμενου κύματος ψύχους στους χαμηλόμισθους και τους χαμηλοσυνταξιούχους, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Οι προβλέψεις για το επερχόμενο δριμύ ψύχος μπορεί να αποβούν τραγικές για περίπου δύο στις δέκα οικογένειες οι οποίες, σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα έξοδα θέρμανσης στο σπίτι τους. Πολύ περισσότερο όταν οι τιμές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου έχουν εκτοξευθεί σε απίστευτα ήψη.

Ο ΣΥΝ επαναφέρει την πρότασή του για άμεση χορήγηση επιδόματος θέρμανσης πρώτ' απ' όλα στους χαμηλόμισθους, τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους ανέργους. Η πρότασή μας στις παρούσες συνθήκες όπου μπορεί να κινδυνεύσουν και ανθρώπινες ζωές αποκτά εξαιρετική προτεραιότητα για την ανακούφιση των οικονομικά ασθενέστερων στρωμάτων.

Δεν είναι δυνατόν το Δημόσιο να επωφελείται με εκατομμύρια ευρώ απρογραμμάτιστα φορολογικά έσοδα από τις αυξήσεις των τιμών του πετρελαίου και να μην αναλαμβάνει πρωτοβουλίες που να ανταποκρίνονται στο αίτημα στοιχειώδους κοινωνικής δικαιοσύνης και αλληλεγγύης.

To Γραφείο Τύπου