Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
22/04/2008

Δήλωση Δ. Στρατούλη, μέλους της Π.Γ. του ΣΥΝ και υπεύθυνου εργατικής πολιτικής του, σχετικά με την έγκριση από την κυβερνητική επιτροπή του χρονοδιαγράμματος για την εφαρμογή του νέου ασφαλιστικού νόμου

Σχετικά με την έγκριση από την κυβερνητική επιτροπή του χρονοδιαγράμματος για την εφαρμογή του νέου ασφαλιστικού νόμου, ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και υπεύθυνος εργατικής πολιτικής του, δήλωσε τα ακόλουθα:

«Η κυβέρνηση επιμένει στην εφαρμογή του αντιασφαλιστικού νόμου, που περικόπτει τα δικαιώματα όλων των ασφαλισμένων και κυρίως των μητέρων και των νέων, παρά την καθολική αντίδραση των εργαζομένων και των επιστημονικών φορέων και παρά τις μαζικές προσφυγές που θα υπάρξουν στην ελληνική δικαιοσύνη και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο λόγω των σοβαρών προβλημάτων συνταγματικότητάς του.

Η επιμονή της κυβέρνησης, παρότι σʼ αυτό το θέμα είναι μειοψηφία στο λαό, να επιβάλει με το έτσι θέλω τον αντιασφαλιστικό της νόμο στην πλειοψηφία της κοινωνίας, του στερεί κάθε ίχνος δημοκρατικής νομιμοποίησης και δημιουργεί ουσιαστικά τις προϋποθέσεις για την ανατροπή του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να στηρίζει τους αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας για την κατάργηση του αντιασφαλιστικού νόμου, όπως και των νόμων Σιούφα και Ρέπα. Για την κατάργηση όλων των ασφαλιστικών διακρίσεων σε βάρος των νέων. Για την αναβάθμιση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης και την βελτίωση των συντάξεων - κυρίως των κατώτερων - και των παροχών υγείας και πρόνοιας. Ταυτόχρονα θα συνεχίσουμε την πολιτική καμπάνια μας για τη συγκέντρωση υπογραφών από εκατομμύρια πολίτες για τη διενέργεια λαϊκού δημοψηφίσματος για το νέο ασφαλιστικό νόμο.

To Γραφείο Τύπου