Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
22/04/2008

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ σχετικά με το πόρισμα Κουκιάδη

Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, σχετικά με το πόρισμα της Επιτροπής του Υπουργείου Απασχόλησης που παρουσίασε σήμερα ο πρόεδρός της, καθηγητής Γιάννης Κουκιάδης, επισημαίνει:

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. έστησε ακόμη μία επιτροπή «σοφών» με επικεφαλής αυτή τη φορά τον πρώην ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, κ. Κουκιάδη, για να συντάξει μια έκθεση για την περαιτέρω ανατροπή των εργασιακών σχέσεων.

Όταν, όμως, άρχισε να διαρρέει στον Τύπο το περιεχόμενο της έκθεσης, έσπευσε η Υπουργός Απασχόλησης να την απαρνηθεί για να αποφύγει το πολιτικό κόστος.

Χθες, ο κ. Κουκιάδης έδωσε με δική του πρωτοβουλία στη δημοσιότητα την έκθεση, από την οποία προκύπτει ότι η αποδιάρθρωση της αγοράς εργασίας με τη μερική και ανασφάλιστη εργασία και τα ελαστικά ωράρια, θεωρείται δεδομένη και μη αναστρέψιμη, όπως δεδομένο θεωρείται και το δικαίωμα των επιχειρήσεων να «κόβουν και να ράβουν» τις εργασιακές σχέσεις στα μέτρα τους. Ο εργαζόμενος θεωρείται εξ ορισμού απασχολήσιμος, η πλήρης απασχόληση δεν αποτελεί πλέον στρατηγικό στόχο και σʼ αυτό, παρά τις επικοινωνιακές διαφοροποιήσεις επί της διαδικασίας και όχι επί της ουσίας, συμφωνούν και η Επιτροπή, και η κυβέρνηση, αλλά και το ΠΑΣΟΚ, που έσπευσε να υπερασπιστεί τον κ. Κουκιάδη.

Ο ΣΥΝ δεν πρόκειται να συμβιβαστεί με αυτήν την κατάσταση και θα συμβάλει με κάθε τρόπο ώστε να ανατραπεί ένα εργασιακό καθεστώς που πλήττει τη ζωή και την αξιοπρέπεια των εργαζομένων.

To Γραφείο Τύπου