Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
23/04/2008

ΚΑΡΤΕΛ ΚΡΕΑΤΟΣ: Δήλωση του Βαγγέλη Αποστόλου, μέλους της Π.Γ. του ΣΥΝ συντονιστή για θέματα οικολογίας, περιφερειακής ανάπτυξης και αγροτικής πολιτικής, σχετικά με κυκλώματα εμπορίας κρέατος

Για μια ακόμη φορά, παραμονές του Πάσχα οι αιγοπροβατοτρόφοι αγωνίστηκαν για να επιβιώσουν. Απέναντί τους τα κυκλώματα εμπορίας του κρέατος που κατάφεραν να αγοράσουν φθηνότερα από πέρυσι και ο καταναλωτής να πληρώνει ακριβότερα.

Οι επιπτώσεις στον κλάδο θα είναι δυσμενέστατες αφού οι τιμές των ζωοτροφών που επιβαρύνουν κατά 50 - 70% το συνολικό κόστος παραγωγής έχουν υπερδιπλασιαστεί τα δύο τελευταία χρόνια. Το πρόβλημα γίνεται ακόμη μεγαλύτερο από την απρόσκοπτη εισαγωγή αρνιών από άλλες χώρες αλλά και από την ελληνοποιημένη διάθεσή τους στην αγορά.

Και δυστυχώς η αδυναμία των κτηνοτρόφων να παρέμβουν ουσιαστικά στην διακίνηση τόσο των ζωοτροφών όσο και των προϊόντων τους έχει δώσει τη δυνατότητα στους μεσάζοντες και εμπόρους του χώρου να ελέγχουν συνολικά την οικονομία του κλάδου.

Ο Υπουργός Γεωργίας κ. Κοντός αφού τις τελευταίες κρίσιμες ημέρες παρακολούθησε αμέτοχος τα καρτέλ να σφίγγουν την θηλιά γύρω από τον λαιμό των κτηνοτρόφων, όταν διαπίστωσε ότι το σχοινί έχει σφίξει για τα καλά αποφάσισε να καταγγείλει τα καρτέλ υποκριτικά.

To Γραφείο Τύπου