Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
23/01/2006

Γ.Δραγασάκης: "Κοινή δράση για καταδίκη του αντικομμουνιστικού μνημονίου"

Την ανάπτυξη κοινής δράσης και την ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών για την καταδίκη του αντικομμουνιστικού μνημονίου και την ακύρωσή του στην πράξη, εφόσον αυτό ψηφιστεί, πρότεινε ο Γιάννης Δραγασάκης, βουλευτής του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς, στην "Ενοποιημένη Ομάδα της Αριστεράς" που λειτουργεί στα πλαίσια του Συμβουλίου της Ευρώπης και καλύπτει όλα τα Αριστερά και Κομμουνιστικά Κόμματα.

"Το μνημόνιο αυτό", τόνισε ο Γ. Δραγασάκης, "σηματοδοτεί μια επικίνδυνη τάση και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπισθεί από όλους μας, ανεξάρτητα από την έκβαση της ψηφοφορίας. Στόχος όλης αυτής της επιχείρησης είναι η Αριστερά στο σύνολό της, τα κοινωνικά κινήματα κατά της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης και η ενίσχυση των αριστερών τάσεων σε πολλές χώρες".

Στο ίδιο μήκος κύματος, πολλοί ομιλητές, όπως ο Γενάντι Ζουγκάνοφ και άλλοι, εκτίμησαν ότι οι εμπνευστές του ψηφίσματος ανησυχούν για την αυξανόμενη αντίσταση που βρίσκει η πολιτική των ΗΠΑ και του Προέδρου Μπους, τα αδιέξοδα στον πόλεμο του Ιράκ, την αριστερή στροφή στην Λατινική Αμερική, το εκλογικό αποτέλεσμα στη Γερμανία και σε άλλες χώρες. Ο εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ, Δώρος Χριστοδουλίδης, συμφώνησε με την πρόταση του Γ. Δραγασάκη και πρότεινε οι ξεχωριστές συνεντεύξεις τύπου που έχουν αναγγελθεί από τη Λιάνα Κανέλλη και το Γενάντι Ζουγκάνοφ, να ενοποιηθούν και να δοθεί μια ενιαία συνέντευξη υπό την αιγίδα της Ενοποιημένης Ομάδας της Αριστεράς. Με την επίκληση όμως τεχνικών προβλημάτων, η πρόταση αυτή δεν προχώρησε.

Πάντως, η Ενοποιημένη Ομάδα της Αριστεράς, αποφάσισε ομόφωνα, την καταδίκη του ψηφίσματος. Αποφάσισε επίσης να μην προτείνει τροπολογίες θεωρώντας ότι το ψήφισμα δεν επιδέχεται διορθώσεις, αλλά πρέπει να καταδικαστεί και να καταψηφιστεί στο σύνολό του.

To Γραφείο Τύπου