Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
30/04/2008

AΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΣΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ, ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ, ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ, ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ, ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

Ανακοίνωση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Συνασπισμού για την 1η Μάη 2008

Εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, μετανάστες, νέοι και νέες,

Η εργατική Πρωτομαγιά είναι ημέρα μνήμης και αγώνων για μια κοινωνία ελευθερίας - ισότητας - δικαιοσύνης - αλληλεγγύης για έναν κόσμο χωρίς διακρίσεις και εκμετάλλευση.

Ο φετινός γιορτασμός θα γίνει μέσα σε συνθήκες επιμονής της κυβέρνησης της Ν.Δ. να προωθήσει τον αντιασφαλιστικό νόμο, λιτότητα στους μισθούς, περισσότερη ευελιξία στις εργασιακές σχέσεις και την εκποίηση του δημόσιου πλούτου (ΟΤΕ, Λιμάνια, αεροδρόμια, Ο.Α. κλπ.)

Εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, μετανάστες, νέοι και νέες,

Οι εργαζόμενοι σʼ όλο τον κόσμο, στην Ευρώπη και στη χώρα μας δέχονται συστηματική επίθεση των δυνάμεων του κεφαλαίου που επιδιώκουν να περιορίσουν τα εργασιακά δικαιώματα, κυρίως της νέας γενιάς, για να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης που έχει ξεσπάσει στην ίδια τη μητρόπολη του καπιταλισμού (ΗΠΑ). Για να αυξήσουν τα κέρδη και την κυριαρχία τους. Την ίδια ώρα από τις Φιλιππίνες έως τη Νικαράγουα εκατομμύρια άνθρωποι αντιμετωπίζουν την πείνα ως καθημερινή απειλή. Οι εξεγέρσεις των πεινασμένων απλώνονται στην Ασία, στην Αφρική, στη Λατινική Αμερική.

Ιδιαίτερα πλήττονται οι νέοι και οι νέες της χώρας μας που καλούνται να ζήσουν χειρότερα από τους γονείς τους. Που δεν μπορούν να βρουν εργασία και, όταν τη βρουν, είναι κακοπληρωμένη, ανασφάλιστη, μερική ή προσωρινή. Που ζουν σε ένα κλίμα εντεινόμενης ανασφάλειας, αβεβαιότητας και προσωρινότητας. Που με το νέο ασφαλιστικό νόμο τούς αφαιρούνται ακόμα περισσότερα δικαιώματα.

Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ, οι εργαζόμενοι, τα κοινωνικά κινήματα, αντιστέκονται σʼ αυτές τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές. Οι αγώνες των εργαζομένων για το ασφαλιστικό και της νεολαίας για το άρθρο 16 είναι ισχυρές παρακαταθήκες για τη συνολική ήττα αυτών των αντεργατικών πολιτικών.

Εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, μετανάστες, νέοι και νέες,

Ο ΣΥΝ απευθύνει προσκλητήριο μάχης προς όλους και όλες για:

Για να προωθηθούν αυτοί οι στόχοι απαιτούνται:

Η 1η ΜΑΗ ας είναι η αφετηρία για νέους αγώνες των εργαζομένων στη χώρα μας και σε όλο τον πλανήτη ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, στους πόλεμους και στις κοινωνικές αδικίες.

Ο νεοφιλελευθερισμός δεν είναι ανίκητος.

Kεντρική Πολιτική Επιτροπή του Συνασπισμού