Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
30/04/2008

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ «ΕΜΠΡΗΣΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ

Ο Π. Λαφαζάνης, υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ και βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Βʼ Πειραιά, σχολιάζοντας την αύξηση των τιμών παραγωγού το Μάρτη και τις κυβερνητικές αποφάσεις για ανατιμήσεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, έκανε την παρακάτω δήλωση:

Η αύξηση του δείκτη τιμών παραγωγού το Μάρτη του 2008 σε ετήσια βάση κατά 9,9% προδιαγράφει την επερχόμενη νέα κλιμάκωση της ακρίβειας  που ήδη σαρώνει τις αγορές,  λεηλατώντας τα λαϊκά εισοδήματα, σε μια περίοδο που εφαρμόζονται σκληρές εισοδηματικές πολιτικές λιτότητας για μισθούς και συντάξεις.

Η κυβέρνηση αντί αυτή την ώρα να λάβει έκτακτα μέτρα πραγματικού ελέγχου των τιμών, όχι μόνο παρακολουθεί ως θεατής την ακρίβεια να καλπάζει, αλλά και λειτουργεί ως εμπρηστής, βάζοντας η ίδια, με τις αποφάσεις της, «φωτιά» στην εκρηκτική άνοδο των τιμών.

Είναι απολύτως απαράδεκτο, παράλογο και άκρως αντικοινωνικό να ανακοινώνει η κυβέρνηση, εν μέσω, μάλιστα,  καλπάζουσας ακρίβειας, εξωφρενικές ανατιμήσεις στα απλά εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς, μετά και την τρομακτική αύξηση των διοδίων, τα οποία, συχνά, διπλασιάζουν το κόστος μετακίνησης στις εθνικές οδούς.

Η κυβέρνηση με την πολιτική της εξωθεί όλο και μεγαλύτερα τμήματα της κοινωνίας μας στην ανέχεια, τη φτώχεια και συχνά στην εξαθλίωση. Δεν πάει άλλο!

To Γραφείο Τύπου