Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
30/04/2008

Ευρωπαϊκή επιτυχία για το 1ο Γυμνάσιο Βύρωνα στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Νεότητας "Καρλομάγνος"

Δημήτρης Παπαδημούλης: "Το Υπουργείο Παιδείας να ενθαρρύνει την ανάπτυξη αντίστοιχων πρωτοβουλιών"

Το τρίτο βραβείο απέσπασε χθες η ελληνική υποψηφιότητα του 1ου Γυμνασίου Βύρωνα στον Πρώτο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Νεότητας "Καρλομάγνου" που συνδιοργανώθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Διεθνές Ίδρυμα Καρλομάγνου στο Άαχεν της Γερμανίας.

Σκοπός του βραβείου είναι η ανάπτυξη της ευρωπαϊκής συνείδησης στους νέους και η ενθάρρυνση της συμμετοχής τους σε ευρωπαϊκές δράσεις. Συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο και τη δυνατότητα για τους νικητές να παρευρεθούν στη Σύνοδο της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο τον Ιούνιο. Το πρώτο βραβείο έλαβε το ουγγρικό ίδρυμα Ferenc Rákoczi II για το πρόγραμμα του ''Μαθητές χωρίς σύνορα'' και το δεύτερο το ''Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ του Λονδίνου''.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Δημήτρης Παπαδημούλης, μέλος της επιτροπής των Ελλήνων ευρωβουλευτών που πρότεινε από κοινού με τον επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ κ. Γ. Βαρβιτσιώτη και του ΠΑΣΟΚ κ. Σ. Λαμπρινίδη τη σχετική υποψηφιότητα του σχολείου του Βύρωνα και η οποία επελέγη ομόφωνα από τη σχετική επιτροπή, δήλωσε σχετικά:

"Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές και καθηγητές του 1ου Γυμνασίου Βύρωνα για την διάκρισή τους. Τέτοιου είδους προσπάθειες είναι άξιες επαίνου. Το Υπουργείο Παιδείας καλείται, αξιοποιώντας αυτών την θετική διάκριση να ενθαρρύνει παρόμοιες δράσεις σε περισσότερα σχολεία της χώρας μας, προωθώντας τον διάλογο και ενισχύοντας την ενημέρωση των νέων μαθητών. Μετά από ομόφωνη απόφαση των Ελλήνων Ευρωβουλευτών έχουμε στείλει σχετική επιστολή -πρόταση στον κ. Στυλιανίδη και αναμένουμε τις δικές του ενέργειες και πρωτοβουλίες."

To Γραφείο Τύπου