Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
23/01/2006

Χορήγηση παιδικών εμβολίων. Δύο μέτρα και σταθμά.

Ο Δημ.Αδαμόπουλος, υπεύθυνος του Τμήματος Υγείας του ΣΥΝ, αναφερόμενος στη χορήγηση παιδικών εμβολίων από ορισμένα Ταμεία, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς Θ. Λεβέντης, προς τον Υπουργό Εργασίας και κοινωνικής προστασίας, ανέδειξε το γεγονός της ύπαρξης δύο μέτρων και σταθμών για τους ασφαλισμένους των Ταμείων και τα παιδιά τους.

Συγκεκριμένα, τα παιδικά εμβόλια για την ανεμοβλογιά, τον πνευμονιόκκοκο και τη μηνιγγίτιδα, ενώ χορηγούνται από το ταμείο ασφάλισης των Δημοσίων Υπαλλήλων (ΟΠΑΔ) - με συμμετοχή 25% στη δαπάνη - δεν προβλέπεται καθόλου η χορήγησή τους από τα άλλα Ταμεία αρμοδιότητας Υπουργείου Εργασίας, δημιουργώντας ασφαλισμένους πολίτες δύο κατηγοριών και ταχυτήτων.

Σε μια εποχή που με τη νόσο των πτηνών, η κοινή γνώμη είναι ευαισθητοποιημένη και στραμμένη σε προληπτικές δράσεις για την αποφυγή επιδημιών και όχι μόνον, μας είναι αδιανόητο πως είναι δυνατόν η Πολιτεία να χορηγεί παιδικά εμβόλια σε λίγους και μάλιστα με υπέρογκη συμμετοχή.

Ο Συνασπισμός ζητά να αρθεί αμέσως η αδικία και να καταργηθεί κάθε συμμετοχή του ασφαλισμένου στη δαπάνη.»

Τμήμα Υγείας