Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
01/05/2008

Δήλωση του Προέδρου του ΣΥΝ Αλ. Τσίπρα στη συγκέντρωση για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς στο Πεδίο του 'Aρεως

Στη δύνη της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης των τελευταίων δεκαετιών, ο φετινός εορτασμός της Πρωτομαγιάς βρίσκει τους εργαζόμενους σε θέση άμυνας, με την πλάτη στον τοίχο να προσπαθούν να υπερασπιστούν κοινωνικά κεκτημένα και κατακτήσεις πολλών δεκαετιών.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, είναι μια ημέρα που πρέπει να δούμε την προοπτική του αγώνα των εργαζομένων και της κοινωνίας απέναντι σε αυτές τις πολιτικές.

Υπάρχουν δύο κόσμοι, ο κόσμος της εργασίας που δυσφορεί και αγωνίζεται και ο κόσμος της επιχειρηματικής κερδοσκοπίας, που αυξάνει διαρκώς τα υπερκέρδη του. Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός είναι διαρκώς προσανατολισμένοι σʼ αυτόν τον δεύτερο κόσμο της εικονικής πραγματικότητας.

Ο πρωθυπουργός είναι κλεισμένος μέσα σε μία γυάλα. Αν θέλει να δει την πραγματικότητα πρέπει να πάει σε ένα σούπερ μάρκετ, να πάει σε μια λαϊκή αγορά, να επισκεφθεί το ΙΚΑ ή ένα γραφείο ευρέσεως εργασίας, να επισκεφθεί την ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος, εκεί που χιλιάδες εργαζόμενοι βρίσκονται στην αβεβαιότητα και την ανασφάλεια, εκεί όπου βρίσκονται οι ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για την πώληση του ΟΤΕ, ο Πρόεδρος του ΣΥΝ δήλωσε:

Η κυβέρνηση επιχείρησε να ξεπουλήσει τον ΟΤΕ με μια συμφωνία στα κρυφά και κάτω από το τραπέζι. Δεν τα κατάφερε και σήμερα οφείλει να δώσει εξηγήσεις. Οι μάσκες έχουν πια πέσει και πολύ γρήγορα οι υπαίτιοι θα κληθούν να απολογηθούν στον ελληνικό λαό για το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου.

To Γραφείο Τύπου