Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
02/05/2008

ΤΟ ΔΝΤ ΕΠΙΚΡΟΤΕΙ ΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ

Με αφορμή την έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την ελληνική οικονομία, την αύξηση του πληθωρισμού και τα στοιχεία για την πτώση του τζίρου στις λιανικές πωλήσεις, το Γρ. Τύπου του ΣΥΝ εκδίδει την ακόλουθη ανακοίνωση:

Το ΔΝΤ, οι συμβουλές του οποίου βουλιάζουν οικονομίες ανά τον πλανήτη με κορυφαίο επίτευγμα την κατάρρευση της Αργεντινής μερικά χρόνια πριν, συμπίπτει με την κυβέρνηση για το τι πρέπει να γίνει το επόμενο διάστημα!

Η περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, η αποδυνάμωση των συλλογικών συμβάσεων για τιν καθορισμό των μισθολογικών αυξήσεων, η ενίσχυση των αντιλαϊκών ασφαλιστικών και φορολογικών ρυθμίσεων είναι μερικές απο τις υποδείξεις του ΔΝΤ προς την κυβέρνηση που έχει ήδη εξαγγείλει ανάλογες κινήσεις. Η επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης των εργαζομένων είναι και με τη βούλα του ΔΝΤ προτεραιότητα για την κυβέρνηση της ΝΔ. Τώρα μπορεί να είναι σίγουρος ακόμη και ο πιο αθώος πολίτης ότι η κατρακύλα της ελληνικής οικονομίας δεν πρόκειται να σταματήσει εδώ...

Αυτή την ώρα ο πληθωρισμός για τον Απρίλιο είναι στο 4,5%, πράγμα που σημαίνει ότι η πραγματική ακρίβεια καλπάζει με ξέφρενους ρυθμούς, ενώ με βάση τελευταία στοιχεία έχουμε ραγδαία πτώση του τζίρου των λιανικών πωλήσεων. Αυτα τα στοιχεία αποτυπώνουν με τον πλέον επίσημο τρόπο την οικονομική ασφυξία που βιώνουμε όλοι και όλες καθημερινά.

Η κυβέρνηση, χωρίς καμιά δεύτερη σκέψη, εντείνει την αδιέξοδη πολιτική που ακολουθεί αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις σε εκτεταμένα τμήματα του πληθυσμού. Εμείς απο την άλλη θα συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις για την συγκρότηση ένος μαχητικού κινήματος εναντίον της ακρίβειας ώστε να ανασχεθεί η κερδοσκοπική μανία και η φτώχεια.  

To Γραφείο Τύπου