Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
23/01/2006

Με αφορμή την επίσκεψη του Βρετανού Υπουργού Εξωτερικών στην Αθήνα

Με αφορμή την επίσκεψη του Βρετανού Υπουργού Εξωτερικών στην Αθήνα, ο γραμματέας της ΚΠΕ του ΣΥΝ, Νίκος Χουντής δήλωσε :

Ο Πρωθυπουργός, έσπευσε να ανακοινώσει αιφνιδιαστικά τη συνάντησή του με τον Βρετανό Υπουργό Εξωτερικών, αγνοώντας τις δικαιολογημένες αντιδράσεις της Κυπριακής κυβέρνησης για τα προβλήματα που δημιουργεί το πρόγραμμα της επίσκεψης του Βρετανού Υπουργού Εξωτερικών στην Κύπρο, με το οποίο παραβιάζεται στην πράξη η διεθνής νομιμότητα στο νησί όσο και το Ευρωπαϊκό πλαίσιο, που αναγνωρίζει ως μόνη κρατική οντότητα την Κυπριακή Δημοκρατία, χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Παράλληλα, ξεχνά ότι ο κ. Στρό είναι από τους πρωταγωνιστές της διευκόλυνσης και συγκάλυψης της παράνομης δραστηριότητας των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ και της χώρας του στην Ευρώπη, γεγονός που έχει προκαλέσει γενικευμένες αντιδράσεις και για το οποίο διεξάγεται έρευνα.

Πρόσφατο κρούσμα αυτής της δραστηριότητας στη χώρας μας, ήταν η απαγωγή και ανάκριση των Πακιστανών μεταναστών, όπου η ελληνική κυβέρνηση και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, σε συνεργασία με τον κ. Στρό, ακολουθούν στάση συγκάλυψης και υποβάθμισης του μείζονος αυτού πολιτικού ζητήματος, που υπονομεύει την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και έθεσε θέμα εθνικής κυριαρχίας. Ο ΣΥΝ θεωρεί ότι η ανάπτυξη των Ελληνο-Βρετανικών σχέσεων δεν μπορεί να βασιστεί στην ανοχή ενός νέου διεθνούς παρακράτους.

Ο Συνασπισμός συμμετέχει και στηρίζει τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που οργανώνει, με αφορμή την επίσκεψη του Βρετανού Υπουργού Εξωτερικών, το Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ, την Πέμπτη 26.1.06, στις 5:00μμ έξω από τη Βρετανική Πρεσβεία.

To Γραφείο Τύπου