Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
07/05/2008

Πολυδάπανοι εξοπλισμοί - Παρωχημένες αντιλήψεις για την 'Aμυνα

Σχετικά με τις αποφάσεις της κυβερνητικής επιτροπής για θέματα αμυντικής πολιτικής το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ έκανε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Εκφράζουμε την αντίθεσή μας στους νέους πολυδάπανους εξοπλισμούς, που αποφάσισε η κυβερνητική επιτροπή. Η κυβέρνηση της Ν.Δ παραμένει δέσμια παρωχημένων αντιλήψεων για την εθνική άμυνα και ασφάλεια, υποθηκεύοντας το αναπτυξιακό μέλλον της χώρας με τις επιλογές της. Υιοθετεί νέους επικίνδυνους όρους, όπως η λεγόμενη «διπλωματία των εξοπλισμών» και  την ίδια ώρα διατηρείται η αδιαφάνεια τις προμήθειες των ενόπλων δυνάμεων και η μη ορθολογική χρήση των αμυντικών δαπανών.

Ο ΣΥΝ πιστεύει πως η αμυντική πολιτική πρέπει να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι μιας πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής. Δεν θέλουμε δαπάνες για το ΝΑΤΟ, ούτε την συνέχιση ενός ελληνοτουρκικού φαύλου κύκλου εξοπλισμών. Διεκδικούμε την προώθηση της πρότασης μας για αμοιβαία μείωση των στρατιωτικών δαπανών και εξοπλισμών της Ελλάδας και της Τουρκίας.

Για μας, η καλύτερη άμυνα για την χώρα μας είναι μια διαρκής ενεργή πολιτική ειρήνης, ιδιαίτερα στα Βαλκάνια και στην Ανατολική Μεσόγειο.

To Γραφείο Τύπου