Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
07/05/2008

Δήλωση του υπεύθυνου για θέματα υγείας Στ.Μπαγεώργου με αφορμή δημοσίευση μελέτης του Κέντρου Μελετών Υπηρεσιών Υγείας του Εργαστηρίου Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών για την αξιολόγηση του ΕΣΥ

«Η μελέτη της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Αθήνας παρουσιάζει με ανάγλυφο τρόπο την πραγματικότητα στο χώρο της υγείας, όπως την ζουν καθημερινά οι έλληνες πολίτες, οι γιατροί, το νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό.

Με ευθύνη της κυβέρνησης, το δημόσιο σύστημα υγείας έχει εγκαταλειφθεί, παρουσιάζει τεράστιες ελλείψεις σε υποδομές και προσωπικό, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να καλύψει με επάρκεια τις ανάγκες του ελληνικού λαού, οδηγώντας όλο και περισσότερους πολίτες στον ιδιωτικό τομέα.

Οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στο χώρο της υγείας δεν προωθούνται. Αγνοούνται οι αναγκαίες πολιτικές πρόληψης, ενώ η οργάνωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας -με ευθύνη όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων αλλά και του σημερινού Υπουργού Υγείας κ. Δ.Αβραμόπουλου- παραμένει μια ανεκπλήρωτη υπόσχεση.

Σταθεροί στόχοι του ΣΥΝ για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα στο χώρο της υγείας είναι:

To Γραφείο Τύπου