Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
24/01/2006

Ο Συνασπισμός σταθερά στον αγώνα κατά του νεοφιλελευθερισμού και του δικομματισμού

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο Γραμματέας της ΚΠΕ του Συνασπισμού, Νίκος Χουντής, τόνισε :

«Απόψεις και εικασίες, με αφορμή και τις δηλώσεις του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, που εμφανίζουν ότι διαμορφώνεται κλίμα πολιτικού διαλόγου και προσέγγισης σε κεντρικό επίπεδο, του ΣΥΝ με το ΠΑΣΟΚ, δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα και βρίσκονται στον αντίποδα των επιλογών και της πολιτικής κατεύθυνσης του ΣΥΝ.

Όπως αποδεικνύεται και από τις πρόσφατες εξελίξεις, προσέγγιση και συναίνεση στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές υπάρχει ανάμεσα στην κυβέρνηση και στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Στόχος του ΣΥΝ όπως επιβεβαίωσε και η πρόσφατη απόφαση της Κεντρικής του Επιτροπής, είναι να ηττηθεί η κυβερνητική πολιτική και ο σημερινός συναινετικός δικομματισμός ως βασική προϋπόθεση για μια νέα προοδευτική πορεία του τόπου έξω από την κυριαρχία του νεοφιλελευθερισμού.

Γι αυτό ο ΣΥΝ εμμένει σταθερά στην ενίσχυση του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς και στην ανάγκη για συνεργασία και κοινή δράση των ευρύτερων αριστερών, ριζοσπαστικών και οικολογικών δυνάμεων, ως τον πιο αποτελεσματικό δρόμο για την προώθηση εναλλακτικής πολιτικής».

To Γραφείο Τύπου