Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
08/05/2008

Ο Ν. Βούτσης, μιλώντας στο Ρ/Σ «105.5 στο ΚΟΚΚΙΝΟ» (Α.Παπαδόπουλος), μεταξύ άλλων, τόνισε τα εξής:

Ο Ν. Βούτσης, μιλώντας στο Ρ/Σ «στο ΚΟΚΚΙΝΟ» (Α.Παπαδόπουλος), μεταξύ άλλων, τόνισε τα εξής:

«Χωρίς καμία διάθεση  ή και νοοτροπία  για δαιμονοποίηση των Μέσων ή για συνωμοσιολογία στην πολιτική, φαίνεται δια γυμνού οφθαλμού ότι, μετά παρέλευση τετραμήνου και αφού διαπιστώθηκε ότι υπάρχει τάση για να παγιωθεί η μεγάλη δημοκοπική άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ, επιδιώκεται συστηματικά από ορισμένες πλευρές η «αποδόμηση», παντί τρόπω,  τόσο των ηγετικών στελεχών, ιδιαίτερα του νέου Προέδρου του ΣΥΝ, όσο και των πολιτικών και των πρωτοβουλιών του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτή την πυκνή από εξελίξεις περίοδο που κρίνονται πολλά για την καθημερινότητα του πολίτη και για το μέλλον της χώρας. Ο προφανής στόχος είναι ένας: να μην αλλάξει το πολιτικό σκηνικό,  να ενισχυθεί, να σταθεί στα πόδια του ο δικομματισμός σε βάρος της ανερχόμενης διάθεσης του λαού για την ενίσχυση της Αριστεράς.

Αυτή η πολιτική επιλογή, που βέβαια δεν μας αποθαρρύνει  και απʼ ότι φαίνεται δεν έχει και αποτελέσματα γιατί αυτοί οι κύκλοι και οι παράγοντες δεν καταλαβαίνουν ποιες βαθύτερες κοινωνικές διεργασίες οδηγούν στην ανατροπή του πολιτικού σκηνικού και την ενίσχυση του ενωτικού αριστερού ριζοσπαστικού εγχειρήματος του ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να αντιστοιχείται και να εξυπηρετεί την εύλογη διάθεση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ ώστε να δοθεί ένα επικοινωνιακό έστω σήμα ανάκαμψης του κόμματος, αποτελεί όμως και μια ευθεία και σημαντική βοήθεια στην κυβερνητική πολιτική  μέσα στις δύσκολες ώρες που αυτή περνάει… Καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του».

«Ολες οι προσπάθειες του στελεχιακού δυναμικού του ΣΥΝ πρέπει να κατατείνουν τόσο στην ενίσχυση, μέσα και έξω από τη Βουλή, της συλλογικής προσπάθειας του ΣΥΡΙΖΑ όσο και στην αξιοποίηση, από τα καθοδηγητικά όργανα, των ιδεών, των απόψεων, των προτάσεων, των πρωτοβουλιών, των επεξεργασιών που μπορούν να εκπονήσουν, κατά μόνας ή συλλογικά, στελέχη του κόμματος και του ευρύτερου χώρου. Ο σκοπός είναι ένας, να αντιστοιχηθούμε και να ανταποκριθούμε στις μεγάλες απαιτήσεις που σε μεγάλη κλίμακα θέτει ενώπιόν μας η κοινωνία.

Δεν έχουν θέση εύλογες κατά τα άλλα φοβίες ή και μία αίσθηση αυτάρκειας που μερικές φορές περιορίζει τον ορίζοντά μας και τα όρια της ευθύνης μας. Νομίζω, ότι η θετική κατάληξη της Π.Γ. του ΣΥΝ, σχετικά  με την «Επιτροπή Τεκμηρίωσης» μπορεί να ενισχύσει τη συλλογική και θεσμική λειτουργία του κόμματος και στο πεδίο της προγραμματικής επάρκειας και στο πεδίο της πολιτικής τεκμηρίωσης, ζητήματα για τα οποία η ΚΠΕ και η ίδια η Γραμματεία έχουν την ευθύνη στα πλαίσια των αποφάσεων του πρόσφατου Συνεδρίου του κόμματος».

To Γραφείο Τύπου