Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
08/05/2008

Υπερψηφίστηκε η έκθεση Μαυρομμάτη για τον αθλητισμό. Δημ. Παπαδημούλης: "Χρειάζεται "περισσότερη Ευρώπη" για την ανάπτυξη του αθλητισμού και την καταπολέμηση του ντόπινγκ".

Υπερψηφίστηκε σήμερα στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου η έκθεση Mαυρομμάτη σχετικά με τη "Λευκή Βίβλο για τον Αθλητισμό". Αιτιολογώντας τη θετική του ψήφο, ο ευρωβουλευτής του ΣΥN Δημήτρης Παπαδημούλης δήλωσε:

"Υπερψήφισα, όπως και η Ευρωομάδα της Αριστεράς, την έκθεση Mαυρομμάτη, διότι ενισχύει το διάλογο για τα θέματα που άπτονται του αθλητισμού στην Ευρώπη. Χρειάζεται "περισσότερη Ευρώπη" για την ανάπτυξη του αθλητισμού, τον περιορισμό της άκρατης εμπορευματοποίησης και την καταπολέμηση του ντόπινγκ.

Τώρα είναι η ώρα της πράξης. Τα κράτη μέλη χρειάζεται να ενισχύσουν τους ελέγχους και να μη μείνουν οι καλές προθέσεις απλώς στα χαρτιά.

Στην Ελλάδα που συγκλονίζεται για μια ακόμη φορά από ένα μεγάλο σκάνδαλο, χρειάζεται κάθαρση στην πράξη και όχι μόνον ευχολόγια. H πολιτική πυραμίδα του ντόπινγκ πρέπει να συντριβεί και όχι να συγκαλυφθεί. Το επιβάλλει η προστασία της δημόσιας υγείας και του μέλλοντος εκατομμυρίων νέων ανθρώπων."

To Γραφείο Τύπου