Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
07/05/2008

Αποφάσεις της Ολομέλειας του Τμήματος Ευρωπαϊκής Πολιτικής του Συνασπισμού

Τη Δευτέρα 5 Μαΐου ανασυγκροτήθηκε το Τμήμα Ευρωπαϊκής Πολιτικής (ΤΕΠ) της ΚΠΕ του Συνασπισμού, μετά το πρόσφατο συνέδριο του Κόμματος.

Στην ολομέλεια, που χαρακτηρίστηκε από τη μαζική συμμετοχή στελεχών και μελών του ΣΥΝ και της Νεολαίας Συνασπισμού, κατατέθηκε από την απερχόμενη Γραμματεία και συζητήθηκε ο απολογισμός της λειτουργίας και των δράσεων του Τμήματος κατά την προηγούμενη θητεία του.

Παράλληλα, συζητήθηκαν ο σημαντικός ρόλος που το ΤΕΠ καλείται να αναλάβει την επόμενη περίοδο, με αφορμή τις επερχόμενες Ευρωεκλογές του 2009, τις πρόσφατες εξελίξεις σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης (Συνθήκη Λισσαβόνας κ.α.), καθώς και την ανάγκη καλύτερης ανάδειξης, τόσο στις Οργανώσεις του Κόμματος, όσο και στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, της πλούσιας δουλειάς του ΣΥΝ στο Ευρωκοινοβούλιο, το Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ.

Κατά τη διαδικασία εκλογής νέου Υπευθύνου και νέας Γραμματείας του ΤΕΠ, αποφασίστηκε μετά από εκτενή συζήτηση, να γίνει ό,τι δυνατόν, ώστε να εξασφαλιστούν η όσμωση της νεότερης με τις προηγούμενες γενιές στελεχών, η ισότιμη παρουσία των δύο φύλων, καθώς και η μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση στη λήψη των αποφάσεων.  

Έτσι λοιπόν, η ολομέλεια του Τμήματος εξέλεξε με ομοφωνία δύο Υπεύθυνους του Τμήματος: Το Γιάννη Μπουρνού και τη Μαρίκα Φραγκάκη (Μέλη της ΚΠΕ).

 Στη νέα Γραμματεία του ΤΕΠ εξελέγησαν, επίσης με ομοφωνία, οι παρακάτω:

Η νέα Γραμματεία θα συνεδριάσει το αμέσως επόμενο διάστημα, προκειμένου να διανείμει τις αρμοδιότητες των μελών της και να καταρτίσει, με βάση τα όσα συζητήθηκαν στην ολομέλεια, τον προγραμματισμό του Τμήματος για την επόμενη περίοδο.

Τμήμα Ευρωπαϊκής Πολιτικής