Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
09/05/2008

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπειών του ΑΚΕΛ Κύπρου αποτελούμενη από τους Γ.Κολοκασίδη, μέλος του Π.Γ και Κ.Θεοδούλου, μέλος της ΚΕ και του Συνασπισμού στην οποία συμμετείχαν ο Ν.Χουντής Γραμματέας της ΚΠΕ και Γ.Μπαλάφας, μέλος της ΠΓ

Η αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ, αφού έκανε εκτενή αναφορά στις εξελίξεις γύρω από το Κυπριακό στην παρούσα πρώτη φάση της διακυβέρνησης Χριστόφια -μεταξύ άλλων- τόνισε ότι στο Κυπριακό έγιναν μέσα σε δύο μήνες περισσότερα βήματα από τα προηγούμενα 4 χρόνια και ότι, στις ομάδες εργασίες και επιτροπές που ήδη συγκροτήθηκαν και λειτουργούν, επιδιώκεται να παραχθεί συγκεκριμένο αποτέλεσμα για να οδηγηθούν τα πράγματα σε ουσιαστικές διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών σε ανώτατο επίπεδο.

Επίσης, αφού έγινε αναφορά στις μεγάλες δυσκολίες που υπάρχουν στις συζητήσεις ιδιαίτερα γύρω από σημαντικά ζητήματα, όπως η συγκρότηση της Ομοσπονδίας, το πρόβλημα των εποίκων κλπ., επισημάνθηκε ότι ενώ είναι πολύ θετικό το ότι άλλαξε το κλίμα προς το καλύτερο, η απρόσκοπτη και επιτυχής συνέχεια δεν είναι δεδομένη.

Τέλος, τονίστηκαν οι μεγάλες προσδοκίες του Κυπριακού λαού από των νεοεκλεγέντα πρόεδρο Δ. Χριστόφια.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΝ, αφού συνεχάρη για άλλη μια φορά το ΑΚΕΛ και τον Δ. Χριστόφια για την εκλογή του στο προεδρικό αξίωμα επανέλαβε με έμφαση την εμπιστοσύνη και την ολόπλευρη στήριξη του ΣΥΝ στην πολιτική και τις πρωτοβουλίες του ΑΚΕΛ, ιδιαίτερα για την προώθηση λύσης του Κυπριακού στη βάση μιας διζωνικής δικοινοτικής Ομοσπονδίας. Οι δύο αντιπροσωπίες συμφώνησαν να συνεχισθούν και να αναπτυχθούν ακόμη περισσότερο οι σχέσεις μεταξύ των δύο κομμάτων.

To Γραφείο Τύπου