Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
09/05/2008

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝ σχετικά με την είδηση εκδίωξης των μεταναστών εργατών που πρωτοστάτησαν στην απεργία στη Μανωλάδα Ηλείας

Φράουλες και αίμα...

Η είδηση της εκδίωξης των μεταναστών εργατών και των οικογενειών τους, που πρωτοστάτησαν και συμμετείχαν στην απεργία στην Μανωλάδα Ηλείας, το μόνο που μπορεί να μας προκαλέσει είναι οργή και θλίψη.

Οργή και θλίψη για το νέο εργασιακό μεσαίωνα που βιώνουν σήμερα συνάνθρωποι μας αναγκαζόμενοι, για ένα κομμάτι ψωμί, να βιώνουν την εκμετάλλευση και τον εξευτελισμό.

Οργή και θλίψη γιατί η απάντηση στον αγώνα για την αξιοπρέπεια τους είναι η τιμωρία, όπως ακριβώς και στα σκλαβοπάζαρα του -όπως φαίνεται- όχι και τόσο μακρινού μεσαίωνα.

Ο αγώνας για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, για την ασφάλεια στους εργασιακούς χώρους, για το δικαίωμα σε συνδικαλιστικές ελευθερίες θα είναι συνεχής και νικηφόρος. Η στήριξη του εργατικού κινήματος στο αίτημα για νομιμοποίηση των μεταναστών αδιαπραγμάτευτη.

Ο Συνασπισμός με όλες τις δυνάμεις του θα συνεχίσει να αγωνίζεται σε αυτή την κατεύθυνση. Ουτοπία δεν είναι να πιστεύεις ότι ο κόσμος αυτός θα αλλάξει, αλλά ότι θα παραμείνει ο ίδιος.

To Γραφείο Τύπου