Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
03/11/2008

Μέτρα για την ρύθμιση της εργασιακής σχέσης των εργαζομένων στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, οι οποίοι απασχολούνταν με συμβάσεις «μιας ημέρας»

Ερώτηση Φ.Κουβέλη προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Πολιτισμού και Αθλητισμού

ΣΧΕΤ:
α) Η με αριθμό 15374/24-6-2008 ερώτησή μας.
β) Η με αριθμόΤΚΕ/Φ2/18334/8/10/2008 απάντηση του Υπ. Εσωτερικών.
γ) Η με αριθμό 287/30-6-2008 απάντηση του Υπ. Πολιτισμού .

Με το ανωτέρω (α) σχετικό, σας επισημάναμε ότι  εδώ και 6 χρόνια, από το 2002, υπηρετούν στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού 80 υπάλληλοι διαφόρων ειδικοτήτων με σύμβαση «μιας ημέρας» με τον Ο.Π.Α.Π... Το Υπουργείο Πολιτισμού, απαντώντας επ΄ αυτού με  το (γ) σχετικό,  δήλωνε ότι  στο υπό συζήτηση κατατεθέν νομοσχέδιο στη Βουλή για την "…καταπολέμηση της βίας στα γήπεδα…",  περιελάμβανε διάταξη για την αντιμετώπιση του εν λόγω θέματος.   

Με την ψήφιση όμως του εν λόγω νομοσχεδίου (ν. 3708/2008 ΦΕΚ 210/Α/ 8-10-2008) ρυθμίστηκε η καταβολή των οφειλομένων ασφαλιστικών εισφορών τους και παρατάθηκε η εργασιακή τους σχέση μέχρι την 31/12/2008 , χωρίς να δίδεται οριστική λύση στην μακροχρόνια εργασιακή εκκρεμότητα  τους .

Επειδή κατά την διαδικασία της  συζήτησης και ψήφισης του νομοσχεδίου στη Βουλή ο αρμόδιος Υπουργός Πολιτισμού   αναγνώρισε το χρόνιο  αιχμαλωσιακό  καθεστώς απασχόλησής τους, καθώς  και την υφιστάμενη σε βάρος τους αδικία , αναφερόμενος δε  στο θέμα,  μεταξύ άλλων, δήλωσε ότι :  "…. δεν μπορούν να υπάρχουν υπάλληλοι δύο ταχυτήτων. Επιτρέψτε μας τις επόμενες εβδομάδες , με κάποια τροπολογία σε επόμενο νομοσχέδιο, να διορθώσουμε αυτή την αδικία .--…. "

Την 31/12/2008 λήγουν οι συμβάσεις των εργαζομένων   και με  δεδομένη  τη δέσμευση  του Υπουργού για τη ρύθμιση της εργασιακής σχέσης τους,

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί,

•    Σε ποιές συγκεκριμένες ενέργειες θα προβούν  για τη νομοθετική ρύθμιση του θέματος, προκειμένου  να διευθετηθεί αυτό  στο πλαίσιο του Κοινοτικού και   Συνταγματικού  Δικαίου της Χώρας μας  και τραπεί η σύμβαση των εργαζομένων σε σχέση εργασίας αορίστου χρόνου, αίροντας έτσι την κατάφωρη σε βάρος τους αδικία; 

Ο ερωτών βουλευτής

Φώτης Κουβέλης