Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
03/06/2007

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Συνδιάσκεψης ΝΕ Β' Αθήνας του ΣΥΝ

Ολοκληρώθηκαν σήμερα Κυριακή 3/6/07 οι εργασίες της 6ης Συνδιάσκεψης της Νομαρχιακής Επιτροπής Β' Αθήνας του ΣΥΝ με την εκλογή νέου οργάνου και τη συζήτηση πάνω στον απολογισμό και το πρόγραμμα δράσης εν όψει των εκλογών.

Στη συζήτηση συμμετείχαν 60 ομιλητές ενώ υπερψηφίστηκαν οι θέσεις της απελθούσας Ν. Ε. και ψηφίστηκε ομόφωνα το Σχέδιο Απόφασης για το πρόγραμμα δράσης της οργάνωσης.

Κατά την εκλογή του νέου 29μελους οργάνου, έλαβαν: Η «Αριστερή Ενότητα» 15 έδρες, η «Ανανεωτική πτέρυγα» 13 έδρες και η «Πρωτοβουλία για Αριστερή Πλειοψηφία» 1 έδρα.

Η Γραμματέας της ΝΕ Β' Αθήνας Σοφία Παπαδόγιαννη κατά την εισηγητική της ομιλία τόνισε τα εξής

«Σήμερα είναι η 16η μέρα απεργίας πείνας του σ. Χρ. Κορτζίδη. Ξεκινώντας την 6η Συνδιάσκεψη της Οργάνωσης της Β΄ Αθήνας χαιρετίζουμε τον μεγάλο αγώνα του. Είμαστε στο πλάι του.

Ο Δήμαρχος δεν είναι μόνος του. Έχει μαζί του τους πολίτες του Δήμου του, τα κινήματα όλης της Αθήνας για τούς ελεύθερους χώρους , που σημαίνει αναπνοή για τους πολίτες, ζωή για το Λεκανοπέδιο , που ασφυκτιά από την ληστρική εκμετάλλευση της δημόσιας περιουσίας. Έχει μαζί του εμάς, την ενωτική Αριστερά - γιατί η άλλη Αριστερά, το ΚΚΕ αποφεύγει και το όνομα του να αναφέρει.

Ο αγώνας αυτός είναι και δικός μας αγώνας, είναι η παρακαταθήκη που βάλαμε στις δημοτικές εκλογές. Ως Νομαρχιακό Όργανο αισθανόμαστε δικαιωμένοι για τις αυτοδιοικητικές μας επιλογές, που αναδεικνύουν το ριζοσπαστικό και οικολογικό πρόσωπο της Αριστεράς, η οποία δεν διστάζει να συγκρουστεί με συμφέροντα και κατεστημένα, που εκτρέφει ο δικομματισμός, προκειμένου να υπερασπιστεί τα δημόσια και κοινωνικά αγαθά που πλέον είναι αγαθά εν ανεπαρκεία.

Αυτά τα συλλογικά κοινωνικά αγαθά, το δικαίωμα όλων στην μόρφωση, στην υγεία, στην εργασία, στην κοινωνική ασφάλιση, στην αξιοπρεπή διαβίωση στην ποιότητα της καθημερινότητας, που η κυβέρνηση της ΝΔ με τις μεταρρυθμίσεις της συνεχώς ροκανίζει, πρέπει να είναι στο κέντρο του δημόσιου διαλόγου στις εκλογές που έρχονται.

Όμως σήμερα ο δημόσιος διάλογος και η πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δεν γίνεται για αυτά.

Η μάχη δίνεται για να συμψηφισθούν οι ευθύνες για τη διαχρονική, από το 50, καταλήστευση των ασφαλιστικών ταμείων, γιʼ αυτό και αρνούνται την πρόταση του ΣΥΝ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής.

Το παιχνίδι είναι στημένο, οι πολιτικές αποφάσεις για παράταση των πολιτικών λιτότητας έχουν ληφθεί, με πρώτο στόχο την κατεδάφιση του ασφαλιστικού συστήματος και τη διάλυση του κράτους πρόνοιας.

Το ασφαλιστικό, που σχετίζεται άμεσα με την καταλήστευση των ταμείων είναι δική μας υπόθεση, είναι υπόθεση της κοινωνικής και πολιτικής Αριστεράς - Γιατί εμείς θα δώσουμε ξανά την μάχη για να μην περάσει στην κατεύθυνση που έχουν δεσμευτεί τα κόμματα του δικομματισμού.

Πρέπει να κάνουμε, σε όλη την κοινωνία καθαρό ότι, το ασφαλιστικό θα είναι το νέο άρθρο 16.

Γι' αυτό η ενίσχυση της ενωτικής , ριζοσπαστικής και ανανεωτικής Αριστεράς είναι το πραγματικό πολιτικό διακύβευμα των εκλογών.»

To Γραφείο Τύπου