Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
20/04/2008

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ για τα γεγονότα στη Ν.Μανωλάδα Ηλείας

Ο ΣΥΝ καταδικάζει τις επιθέσεις εναντίον μεταναστών εργατών γης στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας που διεκδικούσαν αύξηση του μεροκάματου και ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς και διαβίωσης, καθώς και εναντίον στελεχών του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους μετανάστες εργάτες γης της Νέας Μανωλάδας, οι οποίοι κατέβηκαν σε απεργία διεκδικώντας ουσιαστική αύξηση του μεροκάματου στα 30 ? και ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης. Φαίνεται όμως ότι και αυτό το αίτημα συναντά τεράστια αντίδραση. Πολύ περισσότερο, υπάρχει μια συνολική άρνηση να βελτιωθούν κάπως οι συνθήκες διαβίωσης, στέγης και υγιεινής, αφού οι άνθρωποι αυτοί διαβιούν σε συνθήκες οι οποίες θυμίζουν τον 19ο αιώνα στις χειρότερες στιγμές του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έγκαιρα από τις 2 Απριλίου με ερώτηση του κοινοβουλευτικού του εκπροσώπου Φ. Κουβέλη και με επίσκεψη του ίδιου του Προέδρου του Αλ. Τσίπρα στις 16 Απριλίου ανέδειξε τα σοβαρά προβλήματα των μεταναστών-εργατών γης και ζήτησε από την κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα για τη βελτίωση της ζωής των μεταναστών εργατών και αύξηση του μεροκάματου.

Ο ΣΥΝ καλεί για μια ακόμη φορά την κυβέρνηση να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε:

1. Οι μετανάστες εργάτες να αμείβονται με το μεροκάματο των 30 ? που ζητούν

2. Να βελτιωθούν ριζικά οι συνθήκες διαβίωσής τους

3. Να έχουν δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη

4. Να «σπάσει» το κύκλωμα εκμετάλλευσης

5. Να πηγαίνουν τα παιδιά τους στο σχολείο.

To Γραφείο Τύπου