Skip to main content.

Επικαιρότητα

Οκτώβριος 2006

31/10/2006

Διαμαρτυρία του ΣΥΝ στην Πρεσβεία του Μεξικού για την επίθεση εναντίον των απεργών δασκάλων της Οαχάκα

Με αφορμή τη σημερινή κυβερνητική επιτροπή και τις δηλώσεις του Υπ. Υγείας, το Τμήμα Υγείας του ΣΥΝ καταγγέλλει τον κ. Υπουργό Υγείας - Πρόνοιας και την κυβέρνηση για επικοινωνιακού τύπου διαχείριση της καυτής πραγματικότητας στο χώρο της Υγείας.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνος συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Joseph Borrel Fontelles.

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Αλ. Αλαβάνος έκανε την παρακάτω δήλωση για το εκπαιδευτικό

Σχετικά με το «μίνι-ασφαλιστικό» νομοσχέδιο, ο Δημ. Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, υπεύθυνος για την Εργατική πολιτική, δήλωσε τα εξής:

30/10/2006

Επεξεργασία εθνικής στρατηγικής για την αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας των εργαζόμενων και όλων των πολιτών από τον αμίαντο

Συγχαρητήρια PDS στον ΣΥΝ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΝ με τον Πρεσβευτή της Παλαιστίνης

Σχετικά με την εξαγγελία της κυβέρνησης για επαναξιολόγηση όλων των αναπήρων, ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, δήλωσε τα εξής:

27/10/2006

Μήνυμα της ΚΠΕ του Συνασπισμού για την επέτειο του ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου

Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ, σχολιάζοντας τα επεισόδια που έγιναν σήμερα 27/10/06 στη Θεσσαλονίκη, εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

26/10/2006

Ο Ν. Βούτσης, μέλος της .Π.Γ. του ΣΥΝ, υπεύθυνος Γραφείου Τύπου, μιλώντας στην πρωϊνή εκπομπή της «ΝΕΤ 105,8» των κ.κ. Παντελάκη, Ρουμπάτη και αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις στο χώρο της Παιδείας, τόνισε, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω:

25/10/2006

Ανακοίνωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για τη δίκη της "ΔΕΚΑ"

Αναφορικά με το δελτίο που εξέδωσε το Υπουργείο Υγείας σχετικά με την καταγγελία του Τμήματος Υγείας του Συνασπισμού για τον τρόπο λειτουργίας της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για το Μοριακό Έλεγχο του αίματος

Ο Αλέκος Αλαβάνος στο Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΑΕ (ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ» ΕΥΡΩΠΗΣ

Το Τμήμα Υγείας του Συνασπισμού γνωστοποιεί στην κοινή γνώμη την απαράδεκτη παρέμβαση της Διοίκησης του Θριάσιου Νοσοκομείου, που με αστυνομικά μέτρα επιχείρησε να παρεμποδίσει κινητοποίηση των εργαζομένων του Νοσοκομείου.

24/10/2006

Ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας του Συνασπισμού

Εισηγητική ομιλία του Προέδρου του Συνασπισμού Αλ.Αλαβάνο στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας

Σχετικά με τη συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής υπό τον κ. Αβραμόπουλο, για τις προδιαγραφές και τη διενέργεια του Διαγωνισμού για Μοριακό Έλεγχο του αίματος στις αιμοδοσίες της χώρας

23/10/2006

Ο Αλ. Φλαμπουράρης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, υπεύθυνος για την Παιδεία, σχολιάζοντας την προγραμματισμένη για αύριο συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους εκπαιδευτικούς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ο ΟΗΕ χρειάζεται εκδημοκρατισμό και αναβάθμιση

Σχετικά με την την κοινή συνέντευξη Τύπου του Υπουργού Απασχόλησης και του Διοικητή του ΙΚΑ

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των Δημοτικών & Νομαρχιακών εκλογών στον Ρ/Σ Πλάνετ ο Νίκος Χουντής, τόνισε :

22/10/2006

Δήλωση του Προέδρου του Συνασπισμού Αλέκου Αλαβάνου για το β' γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών

20/10/2006

Για τη συμφωνία Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ - Ε.Ε.Σ.

Μήνυμα του ΚΚ Κούβας στο ΣΥΝ

Σχετικά με όσα ελέχθηκαν στη σημερινή συνέντευξη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), ο Δημ. Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, δήλωσε τα εξής:

Σχετικά με την πρόταση του κ. Λοβέρδου για αναβολή της συζήτησης στη Βουλή για το άρθρο 16 του Συντάγματος για την Ανώτατη εκπαίδευση και την ακόλουθη δήλωση του Προέδρου της Επιτροπής για την Αναθεώρηση του Συντάγματος κ. Τραγάκη

19/10/2006

Δήλωση του Προέδρου του Συνασπισμού Αλέκου Αλαβάνου για τις Δημοτικές - Νομαρχιακές εκλογές

Δήλωση του Προέδρου του Συνασπισμού Αλέκου Αλαβάνου για το εκπαιδευτικό

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ, σχολιάζοντας τον χαιρετισμό του Πρωθυπουργού, κ. Κ. Καραμανλή στο Φόρουμ της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, έκανε την παρακάτω δήλωση:

18/10/2006

Ο ΣΥΝ επιμένει στην ανάγκη διαφύλαξης του Δημόσιου, Εθνικού και κοινωνικού ρόλου της Ο.Α.

Σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Αλογοσκούφη για το Εθνικό Πρόγραμμα Μεταρρυθμίσεων 2005-2008

17/10/2006

Σχετικά με τη σύσκεψη του Υπ. Οικονομίας με αντιπροσωπεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και την «Επιτροπή Σοφών» για την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης των γυναικών

Σχετικά με την έκβαση της συνάντησης της Υπ. Παιδείας με τους εκπροσώπους των δασκάλων και των καθηγητών

16/10/2006

Ανακοίνωση της Γραμματείας της Νομαρχιακής Α' Αθήνας του ΣΥΝ για τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών

Ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας του Συνασπισμού για τα αποτελέσματα των Νομαρχιακών και Δημοτικών εκλογών

15/10/2006

Δήλωση Αλέξη Τσίπρα για το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών στην Αθήνα

Δήλωση του Γιάννη Πανούση, υποψηφιου Υπερνομάρχη Αθηνών-Πειραιώς

Δήλωση του Προέδρου του Συνασπισμού Αλέκου Αλαβάνου για τα αποτελέσματα των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών

13/10/2006

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνος έκανε την ακόλουθη δήλωση για τη βράβευση του Τούρκου συγγραφέα Ορχάν Παμούκ με το Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας.

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Αλ. Αλαβάνος, o βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Θαν. Λεβέντης, μαζί με την υποψήφια Νομάρχη Ανατολικής Αττικής Ιωάννα Στεργίου πραγματοποίησαν σήμερα περιοδεία στον Ωρωπό και στον Ασωπό ποταμό.

12/10/2006

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το θέμα της Παιδείας, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης Τύπου των "Ενεργών Πολιτών", ανέφερε τα εξής:

Συζήτηση στη Βουλή των πολιτικών αρχηγών για την Παιδεία μετά από αίτημα του Αλέκου Αλαβάνου

Συνέντευξη τύπου έδωσαν σήμερα ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Αλ. Αλαβάνος, ο υποψήφιος υπερνομάρχης Αθήνας-Πειραιά με τους "Ενεργούς Πολίτες" Γ. Πανούσης και ο Μαν. Γλέζος

Σχετικά με όσα αναφέρει η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το ασφαλιστικό, ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

11/10/2006

O Δημήτρης Στρατούλης παραβρέθηκε σήμερα στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, επικεφαλής πολυμελούς αντιπροσωπείας της Π.Γ. του ΣΥΝ και έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ο Παν. Λαφαζάνης, μέλος της ΠΓ και υπεύθυνος για την οικονομική και κοινωνική πολιτική του ΣΥΝ, σχολιάζοντας την ομιλία του κ. Κ. Καραμανλή για το Δ' ΚΠΣ, έκανε την παρακάτω δήλωση:

Συνέντευξη του Προέδρου του ΣΥΝ Αλέκου Αλαβάνου στην εκπομπή της ΝΕΤ "Πρώτη Γραμμή" για την κατάσταση στο χώρο της Παιδείας

10/10/2006

Δήλωση Αλ. Αλαβάνου για την εισήγηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για το θέμα των συμβασιούχων

Επίσκεψη Αλέκου Αλαβάνου στη Θεσσαλονίκη

Ο Ν. Βούτσης, υπεύθυνος Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας του ΣΥΝ, σχολιάζοντας τις σημερινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Θ. Ρουσόπουλου σχετικά με τις καταλήψεις στα σχολεία, έκανε το ακόλουθο σχόλιο:

Ο Π. Λαφαζάνης, μέλος της Π.Γ., υπεύθυνος για την Οικονομική και Κοινωνική πολιτική του ΣΥΝ, σχολιάζοντας την Ενδιάμεση Έκθεση Νομισματικής Πολιτικής για το 2006 του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, έκανε την παρακάτω δήλωση:

Ο Π. Λαφαζάνης, μέλος της Π.Γ., υπεύθυνος για την Οικονομική και Κοινωνική πολιτική του ΣΥΝ, σχολιάζοντας την Ενδιάμεση Έκθεση Νομισματικής Πολιτικής για το 2006 του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, έκανε την παρακάτω δήλωση:

Σε συνέντευξη Τύπου, που έδωσε ο Πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλ. Αλαβάνος κατά την περιοδεία του σήμερα στη Θεσσαλονίκη και τις πληγείσες περιοχές του Νομού, αναφερόμενος στο θέμα της Παιδείας, δήλωσε:

Σε συνέντευξη Τύπου, που έδωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλ. Αλαβάνος κατά την περιοδεία του στη Θεσσαλονίκη και τις πληγείσες περιοχές του Νομού, αναφερόμενος σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, δήλωσε:

09/10/2006

Δήλωση του Γραμματέα της ΚΠΕ του ΣΥΝ για πρόσφατες πλημμύρες στον Νομό Θεσσαλονίκης και στο Νομό Χαλκιδικής

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ για τις καταλήψεις Λυκείων

Όχι νέες πυρηνικές δοκιμές-Κατάργηση όλων των πυρηνικών όπλων

Συνάντηση ΣΥΝ με το Προεδρείο της ΕΣΗΕΑ

08/10/2006

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος επισκέφθηκε σήμερα το Νέο Ηράκλειο για να στηρίξει τον υποψήφιο Δήμαρχο Γιώργο Βλαντή και τη δημοτική παράταξη "Ηράκλειο - η επόμενη μέρα".

06/10/2006

Για τον θάνατο του Μανόλη Γουρνιεζάκη, συνδικαλιστή των ΕΛΤΑ, ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΝ, δήλωσε τα εξής:

Ο Ν. Βούτσης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου, απαντώντας στις σημερινές δηλώσεις του κ. Αντώναρου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Πρωτοφανής κυβερνητική αδιαλλαξία για τα αιτήματα των δασκάλων

Συνάντηση Αλέκου Αλαβάνου με τη ΔΟΕ

05/10/2006

"Σήμερα δεν υπάρχει ούτε νερό στην Κανά για να γίνει κρασί"

Για τη σημερινή νέα αύξηση των επιτοκίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ)

Ερώτηση του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή για τους συμβασιούχους

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς Αλέκος Αλαβάνος στο Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

04/10/2006

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Προέδρου του Συνασπισμού Αλέκου Αλαβάνου στο ραδιοσταθμό "ΑΘΗΝΑ 9,84"

Επίσκεψη Αλέκου Αλαβάνου στην Πάτρα

Ο Ν. Βούτσης, μέλος της Π.Γ., του ΣΥΝ, υπεύθυνος Γρ. Τύπου και Επικοινωνίας του κόμματος, σχολιάζοντας την ομιλία του Πρωθυπουργού στην Κ.Ο. της Ν.Δ., τόνισε:

Ο Πρόεδρος του ΣΕΒ εκεί που μας χρωστάει, μας ζητάει και το γάϊδαρο!

03/10/2006

Tον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια επισκέφθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς Αλ. Αλαβανος.

Ανακοίνωση του Τμήματος του ΣΥΝ για τα Σώματα Ασφαλείας

Ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό κατέθεσε ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς Αλ.Αλαβάνος σχετικά με τις απεργίες των δασκάλων και των καθηγητών και τα προβλήματα της εκπαίδευσης

Να αποζημιωθούν άμεσα οι τοματοπαραγωγοί Μεσσηνίας, για την καταστροφή της παραγωγής τους από τον ιό του κυλιδωτού μαρασμού.

Ο Παν. Λαφαζάνης, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος για την Οικονομική και Κοινωνική πολιτική του ΣΥΝ, σχολιάζοντας το πόρισμα της Επιτροπής Ανταγωνισμού για την αγορά του πετρελαίου, έκανε την παρακάτω δήλωση:

Σχετικά με την καταγγελία της ΓΣΕΒΕΕ για την μείωση των συντάξεων των αυτοαπασχολουμένων με προεδρικό διάταγμα, ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΝ, δήλωσε τα εξής:

02/10/2006

Ο Παν. Λαφαζάνης, μέλος της Π.Γ., υπεύθυνος για την Οικονομική και Κοινωνική πολιτική του ΣΥΝ, σχολιάζοντας το προσχέδιο Προϋπολογισμού 2007 που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Περιοδεία ΣΥΝ στη Χαλκίδα

Σχετικά με τις δηλώσεις του Αντιπροέδρου της Ένωσης Αστυνομικών στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, ο οποίος αναφέρθηκε σε στελέχη της Αριστεράς που τους έχει αποδοθεί ρόλος για να χτυπούν αστυνομικούς σε διαδηλώσεις

01/10/2006

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης , μέλος της Π.Γ του ΣΥΝ , μιλώντας σήμερα στη φεστιβαλική εκδήλωση της Νεολαίας του Συν στη Θεσσαλονίκη , τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής: