Skip to main content.

Επικαιρότητα

Ιανουάριος 2007

31/01/2007

ΑΛΕΚΟΣ ΑΛΑΒΑΝΟΣ: «Όχι κομματική κουκούλα στην εθνική ραδιοτηλεόραση»

Επί των σημερινών δηλώσεων του κόμματος του κ. Καρατζαφέρη, το γραφείο τύπου του ΣΥΝ, μετά από ερωτήσεις δημοσιογράφων, σημείωσε «ουδέν σχόλιο».

Ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, Φώτης Κουβέλης, σχετικά με τη συνεδρίαση της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος, δήλωσε τα εξής:

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ, αναφερόμενος στη Συνέντευξη Τύπου του κ. Γ. Αλογοσκούφη για το ECOFIN και την πορεία των ελληνικών εξαγωγών, έκανε την παρακάτω τοποθέτηση:

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνος δήλωσε τα εξής για το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο:

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνος, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την ανακοίνωση της Νεολαίας του ΣΥΝ για το επεισόδιο στο εκκλησάκι της Πολυτεχνειούπολης, δήλωσε:

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Αλ. Αλαβάνος και ο Παν. Λαφαζάνης, μέλος της Π.Γ. του κόμματος, συναντήθηκαν σήμερα με το Προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ

30/01/2007

«ΑΛΛΑΞΕ Ο ΜΑΝΩΛΙΟΣ ΚΑΙ ΦΟΡΕΣΕ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥ ΑΛΛΙΩΣ»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝ

Δήλωση του Μιχάλη Σαμπατακάκη, συντονιστή της "Παρέμβασης"

Επίκαιρη ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό κατέθεσε σήμερα ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς Αλ. Αλαβάνος σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση .

Με αφορμή την επιστολή Πολύδωρα στη ΝΕΤ ο Νίκος Βούτσης, υπεύθυνος Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας του ΣΥΝ, δήλωσε τα εξής:

Μετά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του Κόμματος, η Ανανεωτική Συσπείρωση και η Αριστερή Ανανέωση έδωσαν στη δημοσιότητα την παρακάτω θέση τους:

Ο Π. Λαφαζάνης, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής πολιτικής του ΣΥΝ, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Γ. Αλογοσκούφη για τα αποτελέσματα του ECOFIN, έκανε την παρακάτω τοποθέτηση:

Πρόταση που κατατέθηκε προς συζήτηση στην Πολιτική Γραμματεία από τον Στέργιο Πιτσιόρλα, μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝ

Συνάντηση ΣΥΝ με το Σωματείο καθαριστριών - καθαριστών δημόσιων σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Αθηνών

Σχετικά με τα όσα ανέφερε στην επιτροπή ευρωπαϊκών υποθέσεων της Βουλής ο Υπουργός Απασχόλησης για τη «Λευκή Βίβλο της Ε.Ε. για την εργασία», ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και υπεύθυνος εργατικής πολιτικής του δήλωσε τα εξής:

Υπεύθυνη ενημέρωση και θέση της πολιτείας για τη "θεραπευτική" χρήση των φύλλων ελιάς

29/01/2007

O ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Δημ. Παπαδημούλης, ερωτηθείς στη σημερινή εκδήλωση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας σχετικά με τα ευρήματα δημοσκόπησης της V-PRC που δημοσιεύεται σήμερα, δήλωσε τα εξής:

Έκθεση της Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις πτήσεις της AIR-CIA στην Ευρώπη

Να αποφυλακιστούν άμεσα οι τρεις διαδηλωτές του 4ου Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ

Συνάντηση ΣΥΝ με τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Π. Φασούλα

Τοξική βόμβα στο υπέδαφος της Δυτικής Αττικής

28/01/2007

Ο Παν. Λαφαζάνης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, μιλώντας σήμερα σε συγκέντρωση που πραγματοποίησε, με την ευκαιρία της συγκρότησής της, η τοπική οργάνωση του ΣΥΝ στο Γέρακα, τόνισε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

27/01/2007

Για το βιβλίο ιστορίας της έκτης Δημοτικού

Οι διευκρινήσεις της κυβέρνησης δεν αλλάζουν τα δεδομένα της εμπλοκής στο Αφγανιστάν

26/01/2007

NEA ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ Π.Κ. ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

Μήνυμα Αλαβάνου σε συνέδριο για την ειρήνη και τη μη-βία

Ο πρωθυπουργός να σπάσει επιτέλους τη σιωπή του πύργου της Ραφήνας.

Ο ΣΥΝ στο Φόρουμ της Ευρωπαϊκής Νέας Αριστεράς

ΠΡΟΣ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑΥΤΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΝΤΟΠΟΡΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Σχετικά με τις αυξήσεις φωτιά από 4% έως 50% που ανακοίνωσε η Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης

Σχετικά με τις δηλώσεις της Υπουργού Εξωτερικών μετά τη σημερινή έκτακτη σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ

25/01/2007

«ΙΔΟΥ ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΑΣ»

Δήλωση του Βαγγέλη Αποστόλου για το θέμα της καύσης σκουπιδιών (RDF) στο Αλιβέρι

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Γ. Αλογοσκούφη για τις εξαγγελίες του Υπουργείου Οικονομίας για τα θέματα της φοροδιαφυγής, έκανε την παρακάτω δήλωση:

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με την προκήρυξη του «Επαναστατικού Αγώνα» για τη ρουκέτα στην αμερικάνικη Πρεσβεία, δήλωσε:

Οι εξαγγελίες του υπουργού Υγείας, μετά την συνάντηση του με τον Πρωθυπουργό, για 6000 προσλήψεις στα Νοσοκομεία, παρά το ηχηρό νούμερο, αποτελούν μια τεράστια απάτη.

ΟΧΙ ΣΤΙΣ «ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ» ΡΙΣ

Συνάντηση ΣΥΝ με την Πρυτανεία του Πολυτεχνείου για τις εξελίξεις στο χώρο της Παιδείας, άρθρο 16, νόμος πλαίσιο, άσυλο.

Σχετικά με τα στοιχεία για τον υπερδανεισμό των νοικοκυριών, ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και υπεύθυνος εργατικής πολιτικής του δήλωσε τα εξής:

Σχετικά με το θέμα της περιουσίας της πρώην βασιλικής οικογένειας

24/01/2007

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ TOY ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝ

Ανακοίνωση της Γραμματείας της Εκτελεστικής Επιτροπής του Κόμματος Ευρωπαϊκή Αριστερά για τη δολοφονία του Αρμενικής καταγωγής συγγραφέα και δημοσιογράφου Hrant Dink

Ανακοίνωση της Πολιτικής Κίνησης Χαλκίδας του ΣΥΝ

Η ΔΕΗ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΚΑΤΑ ΠΟΔΑΣ ΤΟ «ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΟΥ ΟΤΕ»

Κλείσιμο δημοσίων δομών αποασυλοποίησης

Κοινή δράση των αριστερών δυνάμεων Ελλάδας και Τουρκίας

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Αλ. Αλαβάνος, μαζί με τον Κ. Ήσυχο, μέλος της ΚΠΕ του κόμματος, συναντήθηκε σήμερα με τον Πρέσβη της Αργεντινής κ. Jorge Alejandro Mastropietro για το θέμα των εξαφανισμένων ελληνικής καταγωγής σε χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Αλ. Αλαβάνος, ο οποίος παρευρέθηκε σήμερα στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

Σχετικά με την καταδικαστική απόφαση της Επιτροπής Φιλάθλου Πνεύματος για τους προέδρους του ΣΕΓΑΣ και της Ε.Ο.Γυμναστικής

23/01/2007

Ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΝ Α' Θεσσαλονίκης

Για τις νέες αλλεπάλληλες δηλώσεις του κ. Καραταζαφέρη

Δήλωση του Χριστόφορου Παπαδόπουλου, Υπεύθυνου του Τμήματος Δικαιωμάτων του Συνασπισμού, για την υπόθεση του Τζαβέτ Ασλάμ

Η ΘΥΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΑΝΤ ΝΤΙΝΚ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΙΝΗΤΗΡΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΠΡΟΣ

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνος, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την ανακοίνωση της ευρωπαϊκής έκθεσης για τις πτήσεις της AIR-CIA δήλωσε τα εξής:

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνος, μετά τη συνεδρίαση της ΠΓ του κόμματος έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις.

Συνέντευξη του Νίκου Κωνσταντόπουλου στο ραδιοσταθμό "ΑΘΗΝΑ 9,84" (Βασ. Πάϊκος)

Τα καλπάζοντα εξωτερικά ελλείμματα αντιπροσωπεύουν ένα πραγματικό "Βατερλό" για την ελληνική οικονομία και ωρολογιακή βόβμα για τις προοπτικές της

22/01/2007

O N. Βούτσης, υπεύθυνος τύπου και επικοινωνίας του ΣΥΝ, ερωτηθείς από τον τηλεοπτικό σταθμό MEGA (Αντ. Φουρλής) σχετικά με τις δηλώσεις της κ. Μπακογιάνη για το αν καταδικάζουν ή όχι τα στελέχη του ΣΥΝ τις πράξεις τυφλής βίας, έκανε την εξής δήλωση:

Για το θέμα των υποκλοπών των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Α. Κωνσταντόπουλος, μεταξύ άλλων τόνισε:

ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ

Κυβερνητικό δώρο στους κατέχοντες μεγάλη ακίνητη περιουσία. Οι μικροϊδιοκτήτες θα πληρώσουν τη νύφη.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνος μαζί με τον βουλευτή του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς κ. Θ. Λεβέντη, επισκέφθηκε σήμερα το Νοσοκομείο Αμαλία Φλέμινγκ, και μίλησε σε συγκέντρωση εργαζομένων, νοσηλευτών και γιατρών, του Νοσοκομείου.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνος, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου τηλεοπτικού σταθμού, σχετικά με τις δηλώσεις Καρατζαφέρη, τόνισε τα εξής:

Ο ΣΥΝ ΣΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΧΡΑΝΤ ΝΤΙΝΚ

Ομιλία του Νίκου Κωνσταντόπουλου στη συζήτηση της Ειδικής Ημερήσιας Διάταξης στην Ολομέλεια της Βουλής για το θέμα των υποκλοπών των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων

Σχολιάζοντας τις νέες δηλώσεις του κ. Γ. Καρατζαφέρη, ο Ν. Χουντής Γραμματέας της ΚΠΕ του ΣΥΝ δήλωσε:

21/01/2007

Με αφορμή την απόπειρα εμπρησμού στα γραφεία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ, Δημήτρης Παναδημούλης, μιλώντας σήμερα σε ανοιχτή εκδήλωση του ΣΥΝ στα Πετράλωνα για τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις, τόνισε μεταξύ άλλων:

Σχετικά με τις δηλώσεις του Προέδρου του ΛΑΟΣ ότι τη χώρα την κυβερνούν ο Στρατούλης και ο Μαργαρίτης του ΣΥΝ και όχι ο Καραμανλής, ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, δήλωσε τα εξής:

20/01/2007

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Χραντ Ντινκ στην Κωνσταντινούπολη

Ο Γραμματέας της Νεολαίας Συνασπισμού Δημ. Τζανακόπουλος, αναφερόμενος σε δηλώσεις του Προέδρου του ΛΑΟΣ κ. Καρατζαφέρη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ο Ν. Βούτσης, μέλος της Π.Γ., υπεύθυνος Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ, αναφερόμενος στην ομιλία του Πρωθυπουργού στην Κεντρική Επιτροπή της Ν.Δ, έκανε την παρακάτω δήλωση:

19/01/2007

O Νίκος Χουντής, γραμματέας της ΚΠΕ του ΣΥΝ, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο 105,5» για τις καταγγελίες του επικεφαλής μιας ομάδας των ΜΑΤ εναντίον του, δήλωσε:

ΑΛΕΚΟΣ ΑΛΑΒΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΤΖΑΒΕΤ ΑΣΛΑΜ: «ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΝΤΡΕΫΦΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 2007»

Ανακοίνωση του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΝ για τους απεργούς πείνας Ζαντορόσνι και Κυριακόπουλου

Ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, μέλος της Π. Γ. του ΣΥΝ, μιλώντας στην εκπομπή του 'Αρη Τόλιου στον ρ/σ «Αθήνα 9.84», σχετικά με τη κυβερνητική πρόθεση για αλλαγές στη νομοθεσία για το 'Ασυλο των ΑΕΙ μεταξύ άλλων τόνισε:

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων τόνισε τα εξής:

18/01/2007

"Ο αγώνας της ελληνικής εκπαιδευτικής κοινότητας για το δημόσιο Πανεπιστήμιο αγγίζει ολόκληρη την Ευρώπη" - Χαιρετιστήριο μήνυμα του Συμβουλίου των Αρχηγών του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς

«ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΜΠΕΙ Η ΚΑΜΕΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΕΒΑΤΟΚΑΜΑΡΑ ΜΑΣ»

Μετά τη σημερινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, το μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και υπεύθυνος Εξωτερικής Πολιτικής του κόμματος Πάνος Τριγάζης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ο Αλέκος Φλαμπουράρης, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος για θέματα Παιδείας του ΣΥΝ, αναφερόμενος στη δήλωση του κ. Θ. Ρουσόπουλου για το Πανεπιστημιακό 'Aσυλο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνος συναντήθηκε σήμερα με την Πρέσβειρα της Χιλής κ. Σοφία Πράτς, με θέμα τους αγνοούμενους ελληνικής καταγωγής στη Χιλή

Ο Τ. Συναδινός, υπεύθυνος του Τμήματος Αθλητισμού του ΣΥΝ, αναφερόμενος στη δήλωση του Υφυπουργού Αθλητισμού, κ. Γ. Ορφανού σχετικά με την ηλεκτρονική παρακολούθηση (κάμερες) στα γήπεδα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Σχετικά με την έρευνα της ΕΣΥΕ για τα εισοδήματα και τις συνθήκες διαβίωσης των νοικοκυριών και τις σχετικές δηλώσεις του κ. Γ. Αλογοσκούφη,

Σχετικά με το ενδιαφέρον που εξέφρασε σήμερα ο Διευθύνων Σύμβουλος της Telecom Austria για την εξαγορά του ΟΤΕ, ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, δήλωσε τα εξής:

17/01/2007

Ο Αλέκος Αλαβάνος στο Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

Ο Παν. Λαφαζάνης, μέλος της ΠΓ και υπεύθυνος για την οικονομική και κοινωνική πολιτική του ΣΥΝ σχολιάζοντας τα στοιχεία του πρώτου 10-μήνου της Eurostat, που δείχνουν μια νέα μεγάλη αύξηση του εμπορικού ελλείμματος, έκανε την παρακάτω δήλωση:

Ο Παν. Λαφαζάνης, μέλος της ΠΓ και υπεύθυνος για την Οικονομική και Κοινωνική πολιτική του ΣΥΝ σχολιάζοντας τη Συνέντευξη Τύπου του κ. Χρ. Φώλια για την πορεία του Γ' ΚΠΣ, έκανε την παρακάτω δήλωση:

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΝ με τις Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αθήνας και Πειραιά

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝ Ν.Α. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ SKY (κ. Γιάννα Παπαδάκου)

Φώτης Κουβέλης: Η αναθεώρηση του άρθρου 24 συνιστά το μεγαλύτερο ρουσφέτι της σύγχρονης πολιτικής Ιστορίας. Eπιχειρεί να θέσει το Σύνταγμα της χώρας στην υπηρεσία επικίνδυνων συμφερόντων

16/01/2007

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΠΕ ΤΟΥ ΣΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΣΙΤΟΥΡΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝ

Ο Παν. Λαφαζάνης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, με δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA σχετικά με την χρησιμοποίηση καμερών για την παρακολούθηση πολιτών, τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

Ο Παν. Λαφαζάνης, μέλος της ΠΓ και υπεύθυνος για την οικονομική και κοινωνική πολιτική του ΣΥΝ σχολιάζοντας τη διαμάχη ανάμεσα στη MARFIN POPULAR BANK και την Τράπεζα Πειραιώς, έκανε το παρακάτω σχόλιο:

Συνάντηση ΣΥΝ με τον Πρεσβευτή της Παλαιστινιακής Αρχής

Σχετικά με τη σημερινή παραίτηση του διευθύνοντα συμβούλου της ΔΕΗ κ. Δ. Μανιατάκη,

15/01/2007

Ανακοίνωση του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΝ για την αναθεώρηση του άρθρου 24

ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ «ΜΑΤΙΑ» ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΔΕΛΦΟΥ

Αντιπροσωπεία του ΣΥΝ επισκέφθηκε σήμερα τον Υφυπουργό Εθνικής 'Αμυνας προκειμένου να ενημερωθεί για το θέμα των παρανόμως απαλλαγέντων από το στράτευμα.

Απόφαση του Συμβουλίου των Αρχηγών των κομμάτων της «ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ» για τις κινητοποιήσεις ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16

Δ.Παπαδημούλης: "Ακατάλληλος ο κ. Πολύδωρας για Υπουργός Δημόσιας Τάξης"

Ευρεία σύσκεψη οικολογικών φορέων και οργανώσεων πραγματοποιήθηκε σήμερα με πρωτοβουλία του ΣΥΝ με θέμα την επικείμενη συζήτηση για την αναθεώρηση του άρθρου 24 του Συντάγματος για τα θέματα περιβαλλονιτκής πολιτικής.

Η ΕΥΔΑΠ, η ΟΥΛΕΝ και η Ανατολική Αττική

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, αναφερόμενος σε δημοσιεύματα για την έλευση κλιμακίων του FBI στη χώρα μας και την απόκρυψη στοιχείων από τις ελληνικές αρχές ασφαλείας, τόνισε:

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Συμβουλίου των Αρχηγών και της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος Ευρωπαϊκή Αριστερά που πραγματοποιήθηκαν στο Βερολίνο από τις 12 έως τις 14 Ιανουαρίου του 2007

13/01/2007

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ, ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ& ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΗ Η ΧΡΗΣΗ ΚΑΜΕΡΩΝ

Ο Ν. Βούτσης, υπεύθυνος Γραφείου Τύπου και επικοινωνίας του ΣΥΝ, μιλώντας στον ρ/σ «ΝΕΤ 105.8» και το δημοσιογράφο Γιώργο Γιουκάκη σχετικά με την επίθεση στην αμερικάνικη πρεσβεία, τόνισε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Ο Π. Λαφαζάνης, μέλος της Π.Γ και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής πολιτικής του ΣΥΝ, χαιρέτισε σήμερα εκ μέρους του ΣΥΝ το 31ο Τακτικό Συνέδριο της ΓΕΝ. Ο.Π./ΔΕΗ.

12/01/2007

Δήλωση Νίκου Χουντή, Γραμματέα της ΚΠΕ του ΣΥΝ σχετικά με την επίθεση στην Αμερικανική Πρεσβεία

Η επιτροπή Ενέργειας του ΣΥΝ αναφερόμενη στην τελική έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τις προτάσεις της για τον περιορισμό των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου επισημαίνει τα εξής:

Συλλυπητήρια ΣΥΝ για την Τούλα Γιάγκου

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝ ΑΛ. ΑΛΑΒΑΝΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, ΒΕΡΟΛΙΝΟ 13-14/1

11/01/2007

Eπίκαιρη ερώτηση του Προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Αλαβάνου για εξαφανίσεις, απαγωγές, δολοφονίες αποδήμων ελλήνων από τα δικτατορικά καθεστώτα Αργεντινής και Χιλής στη δεκαετία του '70

ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΣΤΗ ΧΙΛΗ ΚΑΙ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

Για το θέμα της αναστολής του ΠΔ 76/2005 διευθέτησης του χρόνου εργασίας των Νοσοκομειακών Γιατρών, το Τμήμα Υγείας - Πρόνοιας του ΣΥΝ τονίζει:

Η υγεία κοινωνικό αγαθό

Καταστροφική εμμονή Μπους στην επιλογή του πολέμου

Ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος Εργατικής Πολιτικής του κόμματος, αναφερόμενος στις δηλώσεις του Υπουργού Απασχόλησης κ. Σ. Τσιτουρίδη για την ανεργία, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ο Παν. Λαφαζάνης, μέλος της ΠΓ και υπεύθυνος για την Oικονομική και Κοινωνική πολιτική του ΣΥΝ, μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Κόκκινο 105,5» σχετικά με το άρθρο 16, τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλ. Αλαβάνος, συναντήθηκε σήμερα με τη Διοίκηση της Πανελλήνιας Ένωσης Συνδέσμου Εργοληπτών Δημοσίων Έργων.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τη δημοσιοποίηση των ονομάτων φυγόστρατων, ο Πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλ. Αλαβάνος δήλωσε:

Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τις σημερινές δηλώσεις του Πρωθυπουργού για την αναβάθμιση των Πανεπιστημίων και την αναθεώρηση του άρθρου 16, ο Πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλ. Αλαβάνος δήλωσε:

Συμμετοχή του Προέδρου του ΣΥΝ Αλ.Αλαβάνου στη Σύνοδο των αρχηγών του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς

Σχετικά με τις ανακοινώσεις των Υπουργών Οικονομίας και Μεταφορών για την ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ, ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, δήλωσε τα εξής:

10/01/2007

Ευχές Αλέκου Αλαβάνου για γρήγορη ανάρρωση Κ.Μητσοτάκη

Κατά τη συζήτηση για την Αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος στην αρμόδια Eπιτροπή της Βουλής, ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ, Νίκος Α. Κωνσταντόπουλος, τόνισε:

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνος, συμμετείχε σήμερα στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο για το άρθρο 16 και έκανε την εξής δήλωση:

Ο Φώτης Κουβέλης ζήτησε από την Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος να αποδεχθεί για ακρόαση μια αντιπροσωπεία της εκπαιδευτικής κοινότητας

Σφαγιάζονται τα ασφαλιστικά δικαιώματα του επαγγελματοβιοτεχνικού κόσμου

Σχετικά με τα όσα δήλωσαν οι κ.κ. Γ. Αλογοσκούφης και Χ.Φώλιας μετά τη συνάντησή τους με τους Γ.Γ. Περιφερειών για την υλοποίηση του Γ' ΚΠΣ. και του Δ' ΚΠΣ

Τεράστια η πολιτική ευθύνη εκείνων που θα ψηφίσουν την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος και θΆ ανοίξουν το δρόμο στην εμπορευματοποίηση της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

09/01/2007

Αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές στη Σομαλία

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΝ με τη Συντεχνία Αρτοποιών Αθηνών Προαστίων Περιχώρων και την Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδας

Συνέντευξη Τύπου εν όψει των κινητοποιήσεων της Τετάρτης 10/1 εναντίον της αναθεώρησης του άρθρου 16 του Συντάγματος έδωσε σήμερα ο Γραμματέας της Νεολαίας του Συνασπισμού Δημ. Τζανακόπουλος

Σχετικά με την σημερινή απόφαση της κυβερνητικής επιτροπής για τη δημιουργία Ταμείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης

08/01/2007

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Ανακοίνωση του Τμήματος Πολιτισμού του ΣΥΝ για τον θάνατο του Τ.Μπαντή

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέκος Αλαβάνος απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το πρόβλημα των «φυγόστρατων» δήλωσε:

Συνάντηση του Προέδρου της Κ.Ο. του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς Αλέκου Αλαβάνου με τη συνδικαλιστική ηγεσία των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας (Αστυνομία - Πυροσβεστικό - Λιμενικό)

Σχετικά με τις αποκαλύψεις στο θέμα της στρατολογίας , ο Γραμματέας της ΚΠΕ του ΣΥΝ Νίκος Χουντής, δήλωσε:

Σχετικά με τις δηλώσεις του Δημάρχου Πειραιά, κ. Π.Φασούλα, για την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού του Πειραιά

07/01/2007

Δήλωση του Προέδρου της Κ.Ο. του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αρστεράς Αλ.Αλαβάνου

05/01/2007

Ευχαριστήριο Λούλα στον Αλέκο Αλαβάνο

04/01/2007

Ανακοίνωση του Τμήματος του ΣΥΝ για τα Σώματα Ασφαλείας για την εγκύκλιο του Υπουργείου Δημοσιας Τάξης προς τους αστυνομικούς συνδικαλιστές

Ο Παν. Λαφαζάνης, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος για την Οικονομική και Κοινωνική πολιτική του ΣΥΝ, σχολιάζοντας το πόρισμα της Επιτροπής Ανταγωνισμού για την αγορά καυσίμων, έκανε την παρακάτω τοποθέτηση:

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΧΟΡΗΓΙΑ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Ο ΑΛ.ΑΛΑΒΑΝΟΣ

03/01/2007

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ για την εκτέλεση του Σαντάμ Χουσεϊν

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ για τον θάνατο του Γιάννη Χριστοδούλου

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ, σχολιάζοντας τη σημερινή Συνέντευξη Τύπου του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Γ. Αλογοσκούφη, έκανε την παρακάτω δήλωση:

Σχετικά με τα συγχαρητήρια που ανταλλάσσουν ο κύριος Αλογοσκούφης με τον κύριο Γιακουμάτο για τη δήθεν μείωση της ανεργίας

01/01/2007

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΠΕ ΤΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ

Το συμβολικό δώρο του Προέδρου του Συνασπισμού στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας: Το DVD "Xoρεύντας στο σκοτάδι", μια καταδίκη της ποινής του θανάτου στις ΗΠΑ, με αφορμή το φρικιαστικό θέαμα του απαγχονισμού του Σαντάμ Χουσείν